СБУ: до затриманих військових РФ допустять консула після узгодження з МЗС

Вівторок, 26 травня 2015, 12:12

Співробітники російського посольства будуть допущені до затриманих російських офіцерів після погодження усіх необхідних питань росіянами з Міністерством закордонних справ України.

Про це на своїй сторінці у Facebook написав радник голови СБУ Маркіян Лубківський.

"Вкотре хочу наголосити, що немає жодних перешкод для відвідання цих громадян консульськими співробітниками посольства РФ в Україні... Вони будуть допущені до заарештованих після погодження російською стороною усіх процедурних питань з МЗС України", – написав він.

Шановні друзі,Як і обіцялося, інформую вас про ситуацію з заарештованими військовослужбовцями ГРУ Гентштабу ЗС РФ.Ст...

Posted by Markian Lubkivskyi on Tuesday, May 26, 2015

"Українська правда" зв'язалася з цього приводу з МЗС, втім там не змогли уточнити, які саме процедурні питання залишаються неузгодженими. За словами співрозмовника видання, вся необхідна інформація буде озвучена на брифінгу у вівторок о 14:30.

Як відомо, у понеділок в МЗС заявляли УП, що відомство готує ноту з дозволом на зустріч консула з затриманими і що така зустріч може відбутися вже у вівторок.

При цьому політичний директор МЗС Олексій Макеєв повідомляв, що "ще з п'ятниці російські консули знають про можливість відвідання своїх військовослужбовців, але не звертаються".

Російські військові Олександр Алєксандров і Євген Єрофеєв були затримані під час бою у Луганській області 16 травня. Вони назвали себе діючими російськими офіцерами, а офіційна російська влада відхрещується від них, стверджуючи, що ті звільнилися зі служби ще у грудні минулого року.

Обидва під час затримання були поранені і знаходяться у київській лікарні.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування