ГПУ почала розслідування терористичної діяльності посадовців ГРУ Генштабу РФ

Вівторок, 26 травня 2015, 12:27

У Генеральній прокуратурі заявляють про початок розслідування за фактом можливої участі в терористичній діяльності на сході України посадових осіб Головного розвідувального управління Генерального штабу РФ.

Про це під час брифінгу повідомив начальник Головного управління нагляду в кримінальних виробництвах Генпрокуратури Юрій Севрук на брифінгу у вівторок, передає Інтерфакс-Україна.

"Наразі розпочато розслідування про причетність до терористичної діяльності військовослужбовців Російської Федерації, які були затримані біля Щастя. Під час проведення слідчих дій отримано дані про можливу участь у терористичній діяльності посадових осіб Головного розвідувального управління Генерального штабу Російської Федерації. Розпочато розслідування і за цим фактом", - сказав Севрук.

Як відомо, 16 травня під час бойового зіткнення в районі міста Щастя військовослужбовці 92-ї окремої механізованої бригади затримали двох російських спецназівців зі складу диверсійно-розвідувальної групи - Олександра Александрова та Євгена Єрофєєва.

У результаті зіткнення один український військовий загинув, троє отримали поранення. Один із затриманих поранений в руку, інший - в ногу.

19 травня затриманим українські слідчі оголосили підозру у вчиненні злочинів, передбачених ст. 258-3 КК України за участь у терористичній діяльності т.зв. "ЛНР", а в п'ятницю, 22 травня, Шевченківський райсуд Києва обрав для них запобіжний захід у вигляді утримання під вартою до 19 липня включно.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...