"Люботинський стрілок" закінчив школу міліції, пройшов Чечню та Афганістан

Вівторок, 26 травня 2015, 16:14

Житель Люботина Харківської області, що убив двох людей і захопив трьох осіб в заручники на АЗС, Олег Гапон брав участь у бойових діях в Афганістані, Чечні та Ізраїлі.

Про це повідомила прес-секретар прокурора Харківської області Віта Дубовик.

"Брав участь у збройних конфліктах на території Афганістану - був командиром бригади. Крім того, він брав участь у збройних конфліктах на території Чечні та Ізраїлю", - сказала Дубовик.

У свою чергу голова Харківської облдержадміністрації Ігор Райнін повідомив, що Олег Гапон закінчив Полтавську школу міліції, але в органах МВС не служив.

Дубовик також повідомила, що за попередньою інформацією, під заставу будинку в Люботині (Харківська обл), в якому жила сім'я Гапона, його дружина брала в борг 21 тисяч 800 дол, але гроші кредитору вчасно повернуто не було. У понеділок вдень до Гапона прийшов держвиконавець з понятими, дільничним і кредитором (новим господарем будинку), щоб за рішенням суду вселити нових господарів.

За словами Дубовик, Гапон без попередження почав стріляти з карабіна "Сайга" на враження і вбив двох понятих і поранив у стегно нового "господаря" будинку.

Після цього Гапон спробував сховатися на машині держвиконавця. Він доїхав до АЗС біля селища Коротич, де відкрив стрілянину і захопив у заручники трьох осіб (двох працівників АЗС і відвідувача), а також пересів в автомобіль "Scoda" з тонованим склом.

"Стрілок", назвемо його так, попросив машини ДАІ з проблисковими маячками та дорогу на Горлівку (контролюється бойовиками - УП). На цьому будувалися всі подальші переговори ", - розповіла Дубовик.

 Сім'я "стрілка" взяла в борг велику суму під заставу будинку. Фото: segodnya.ua

За її словами, Гапон відмовився спілкуватися з дружиною і дочкою, які приїхали до АЗС, але вступив в переговори з одним із співробітників прокуратури, який, як виявилося, був з ним знайомий. Він відкидав пропозиції здатися або обміняти заручників на інших людей.

Дубовик також зазначила, що спецоперація з нейтралізації "стрілка" проводилася у надзвичайно складних умовах: навпроти АЗС, де відбулося захоплення заручників, розташована ще одна заправка, сам Гапон робив ряд маневрів, щоб ускладнити роботу снайпера. Крім того, у правоохоронців була оперативна інформація про те, що у нього в машині може бути граната або якийсь вибуховий пристрій.

Дубовик повідомила, що за фактом події відкрито кримінальне провадження за двома статтями КК: ст.115 (умисне вбивство) і ст.147 (захоплення заручників).

Досудове розслідування проводить слідче управління ГУ МВСУ в Харківській області. Обласна прокуратура здійснює процесуальне керівництво.

Біля будинку Гапона працюють екперти. Фото: segodnya.ua 

Як повідомлялося, в понеділок вдень в м.Люботин (Харківський район Харківської області) місцевий житель убив двох людей і поранив ще одного, а потім захопив трьох заручників на АЗС.

О 20.32 злочинця було вбито, заручники не постраждали.

Інтерфакс-УкраїнаГлавное

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News