Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Посольство РФ планує "доглядати" своїх диверсантів у шпиталі

Середа, 27 травня 2015, 01:28

Співробітники російського посольства планують відвідувати затриманих війсковослужбовців на регулярній основі.

Про це йдеться у повідомленні посольства РФ в Україні.

Після зустрічі зі своїми солдатами в шпиталі, росіяни визнали, що їм надається необхідна кваліфікована медична та юридична допомога.

У повідомленні також зазначено, що згаданої зустрічі російська сторона нібито офіційно домагалася більше тижня.

У посольстві РФ і раніше звинувачували українську владу в перешкоджанні зустрічі російських дипломатів із затриманими росіянами.

У той же час, посол з особливих доручень МЗС України Дмитро Кулеба заявляв, що російська сторона була проінформована про процедуру зустрічі із затриманими громадянами РФ, але сама затягувала цей процес.

Як відомо, 26 травня Російський консул відвідав затриманих Службою безпеки України двох росіян, які перебувають у військовому шпиталі в Києві.

Раніше повідомлялось, що 16 травня під час бойового зіткнення в районі міста Щастя військовослужбовці 92-ї окремої механізованої бригади затримали двох російських спецназівців зі складу диверсійно-розвідувальної групи - Олександра Алєксандрова та Євгена Єрофєєва.

У результаті зіткнення один український військовий загинув, троє отримали поранення. Один із затриманих був поранений в руку, інший - в ногу.

Затримані були переведені в Київ в Головний клінічний госпіталь Міноборони.

Міноборони Росії заявило, що зазначені громадяни проходили військову службу, але діючими військовими не є.

19 травня СБУ оприлюднила свідчення російських військових. Тоді ж затриманим оголосили підозру в скоєнні злочинів, передбачених ст. 258-3 КК України за участь у терористичній діяльності т.зв. "ЛНР". 

22 травня український суд дозволив тримати під вартою російських військовослужбовців.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...