Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Яшин вважає, що Крим треба буде повернути тільки без крові

Середа, 27 травня 2015, 06:34

Російський опозиціонер Ілля Яшин вважає, що Крим може бути повернений Україні лише після зміни влади в російській Федерації і в разі мирного вирішення ситуації.

Про це він сказав у Києві на презентації доповіді "Путін. Війна" в Києво-Могилянській академії у вівторок ввечері.

Яшин вважає, що "кримська операція" Росії 2014 року була незаконною, і Крим - це територія України.

Однак на запитання, чи повинен Крим бути повернений до складу України, на його думку, Яшин відповів, що так має статися, якщо цей процес не приведе до кровопролиття. Якщо може бути кровопролиття, треба обговорювати, сказав Яшин.

Він вважає, що в разі повернення Криму Україні частина кримчан будуть незадоволені і налаштовані агресивно - і не хоче крові.

Яшин також сказав, що його вже розкритикували за ідею про те, що Крим міг би стати територією подвійного суверенітету, де діяла б юрисдикція двох країн і влади призначалися б, наприклад, по черзі від України і від РФ.

При цьому російський опозиціонер підкреслив, що поки рано говорити про конкретні варіанти вирішення конфлікту навколо Криму, оскільки поки в РФ не зміниться система влади, поки Володимир Путін в Кремлі - Росія і мови не буде вести про повернення Україні анексованого Криму.

Яшин вважає, що Путін створив дуже складну ситуацію і навколо Криму, і на Донбасі. На його думку, нинішній президент РФ увійде в історію як людина, що зруйнувала дружні і братерські відносини російського і українського народів.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування