Росія зірвала зустріч дипломатів "нормандської четвірки" - джерело

Середа, 27 травня 2015, 16:17

Росія зірвала на поточному тижні зустріч у нормандському форматі на рівні заступників міністрів закордонних справ з питання виконання "мінських домовленостей".

Про це повідомляє "Інтерфакс-Україна", посилаючись на джерело в МЗС України.

"Російські дипломати в заявах ЗМІ фактично відмовилися в останній момент (від зустрічі), мотивуючи тим, що у них ще відсутній порядок денний для обговорення. У нас навпаки - купа питань для обговорення. Два російських спецназівця в лікарні, російський ЗРК "Стріла-10" виявлений місією ОБСЄ, інтенсивність обстрілів наших міст зросла, гинуть мирні жителі і військові. Хіба цього не достатньо для обговорення?", - сказав співрозмовник агентства.

За його словами, така поведінка російської сторони є непрофесійною.

У МЗС України нагадали, що в Мінську 12 лютого учасники домовилися, що процес виконання домовленостей буде регулярно моніторити "нормандська четвірка".

"І ми, і наші партнери з Німеччини та Франції готові до чергової оцінки досягнень та усунення перешкод на шляху до мирного врегулювання. При тому, що росіяни перетворюють такі зустрічі на розмови про все і ні про що, ми знаходимо в собі сили їх слухати і вести розмову, оскільки такі зустрічі все ж дають шанс на досягнення прогресу", - сказало джерело.

Дипломат висловив жаль з приводу таких неконструктивних дій російських колег, що веде до затягування процесу врегулювання ситуації на сході України.

"Росія постачає терористам важке озброєння, забалакує реальний переговорний процес, не тисне на терористів, щоб вони виконували "мінські домовленості". Всі розчаровані. Але руки не опускаємо, працюємо над іншими можливостями. Адже потрібно рухатися вперед", - розповіли в українському зовнішньополітичному відомстві .

Раніше статс-секретар, заступник глави МЗС РФ Григорій Карасін заявляв, що дата і місце проведення нової зустрічі "нормандської четвірки" на рівні заступників міністра закордонних справ поки не визначені.

Глава МЗС РФ Сергій Лавров заявив, що Москва чекає від Парижа конкретних пропозицій щодо порядку денного можливої зустрічі "нормандської четвірки" на рівні заступників глав МЗС.

В "нормандську четвірку", що займається врегулюванням ситуації на Донбасі, входять Україна, Франція, Німеччина і Росія.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування