Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Американські експерти: Багато атак на сили АТО проводилися з території Росії

Четвер, 28 травня 2015, 12:27

Група американських аналітиків "Атлантична рада" випустила звіт з назвою "Ховаючись на очах: війна Путіна в Україні" про російську агресію на Донбасі.

Про це повідомляє ZN.UA.

"Цей звіт надає беззаперечні докази особистої участі російських військових у Східній Україні", - зазначається в документі, серед співавторів якого є колишній посол США в Києві Джон Гербст.

Аналітики наводять супутникові знімки, що підтверджують переміщення російських військ уздовж української границі.

"Російські тренувальні табори, розташовані уздовж українського кордону, є стартовими майданчиками для війни Росії в Україні. Ці табори надають базу для транспортування російського військового обладнання в Україну для швидкого поповнення арсеналу сепаратистів і для російських військовослужбовців, яких призивають із усієї країни, щоб закинути в Україну", - відзначають аналітики.

 

За їхніми даними, командири наказують російським солдатам приховувати ідентифікаційні знаки на військовому транспорті, уніформі й переходити кордон, щоб приєднається до сепаратистів на сході України.

Різноманітні зразки озброєння й амуніції російського виробництва, які українські військові не використовують, виявляються в руках сепаратистів.

Российская техника на Донбассе. Она не стоит на вооружении Украины
 

Серед них і ракети "земля-повітря", гранатомети, протитанкове озброєння, міни.

"Комбінація даних із супутників, аналіз кратерів від вибухів і матеріали з відкритих джерел доводять, що багато атак були зроблені з території Росії, а не з підконтрольних сепаратистам територій", - говориться у звіті.

Карти показують загальну траєкторію кратерів в Амвросіївці, приблизний напрямок атаки визначається по вигорілих слідах на землі біля Селезньова й по позиціях і розміру численних пускових установок, використаних під час атак, які базуються на слідах від шин на території запуску.
Результат аналітики кратерів у Хмельницькому, недалеко від Свердловська

Серед іншого в документі зазначається, що постачання донбаських бойовиків і підтримка 8-10 тис. бійців ВР РФ, що борються на їхній стороні, обійшлася Росії за 10 місяців приблизно в 53 млрд рублів.

Крім того, тільки в боях під Дебальцевим в січні-лютому 2015 року загинули 70 солдатів десанту Збройних сил Росії.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування