Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Порошенко ввів у дію рішення РНБО про стан забезпечення енергетичної безпеки держави

П'ятниця, 29 травня 2015, 01:50

Президент України Петро Порошенко ввів у дію рішення РНБО про стан забезпечення енергетичної безпеки держави і невідкладні заходи щодо сталого проведення опалювального сезону.

Про це повідомляє прес-служба президента України.

"Увести в дію рішення Ради національної безпеки і оборони України від 6 травня 2015 року" Про стан виконання рішення Ради національної безпеки і оборони України від 4 листопада 2014 року "Про стан забезпечення енергетичної безпеки держави і невідкладні заходи щодо сталого проведення опалювального сезону 2014/15 року "та додаткові заходи для гарантованого забезпечення вітчизняних споживачів енергоносіями", - йдеться у повідомленні.

Згідно з документом, РНБО наголошує на необхідності прийняття додаткових заходів щодо забезпечення сталого функціонування об'єднаної енергетичної системи України та недопущення виникнення аварійних ситуацій на об'єктах паливно-енергетичного комплексу України.

З метою мінімізації існуючих загроз енергетичній безпеці держави та забезпечення підготовки об'єктів паливно-енергетичного комплексу до роботи в опалювальний сезон 2015/16 року РНБО було вирішено доручити Кабінету міністрів затвердити фінансові плани на 2015 рік державних підприємств, що є суб'єктами природних монополій, та державних підприємств, плановий розрахунковий обсяг чистого прибутку яких перевищує 50 млн гривень.

Також Кабмін повинен буде в місячний термін забезпечити проведення перевірки наявності технологічної нафти, переданої на відповідальне зберігання "Укртранснафті", і прийняти рішення щодо подальшого використання цієї нафти, зокрема її переробки з подальшим використанням вироблених нафтопродуктів для потреб ЗСУ, Нацгвардії України, Державної прикордонної служби і для створення запасів нафтопродуктів для забезпечення стратегічних потреб держави.

Крім цього, було вирішено в місячний термін затвердити план підготовки об'єктів паливно-енергетичного комплексу та житлово-комунального господарства до роботи в період опалювального сезону 2015/16 року, і план проведення заходів з істотного зменшення залежності національної економіки від імпорту нафтопродуктів і стимулювання розвитку вітчизняної нафтопереробної галузі.

Згідно з документом, Кабміну доручено до 15 липня 2015 затвердити нову енергетичну стратегію держави.

Також було вирішено спільно з СБУ підсилити контроль над переміщенням товарів з окремих територій в районі проведення антитерористичної операції в Донецькій і Луганській областях, а також на ці території, і оптимізувати процедуру пропуску вантажів через контрольні пункти в'їзду-виїзду.

Міністерству енергетики та вугільної промисловості України було доручено невідкладно вжити заходів щодо погашення заборгованості теплогенеруючих підприємств за відвантажене їм вугілля, погасити заборгованості з виплати заробітної плати шахтарям, що утворилася на підприємствах вугільної галузі, які розташовані на контрольованій Україною території.

Фонду державного майна України спільно з Міністерством енергетики та вугільної промисловості України провести перевірку виконання інвестиційних зобов'язань власниками приватизованих в 2010 - 2014 роках підприємств паливно-енергетичного комплексу.

Антимонопольному комітету України за участю Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сфері енергетики і комунальних послуг, вжити заходів щодо проведення до 1 червня 2015 року в установленому порядку розслідування порушень вимог законодавства про захист економічної конкуренції суб'єктами господарювання, що здійснюють діяльність на ринках вугілля, електричної енергії, нафти і нафтопродуктів, природного і скрапленого газу.

Службі безпеки України, Міністерству оборони України, Міністерству внутрішніх справ України забезпечити на території Донецької та Луганської областей належну охорону об'єктів газо- і електропостачання, транспортної інфраструктури та забезпечити безпечний доступ технічного персоналу для виконання технологічних робіт на таких об'єктах (в тому числі їх ремонту і відновлення ), у тому числі з метою забезпечення вивозу енергетичного вугілля.

Контроль над виконанням рішення РНБО, введеного в дію даним указом, покладено на секретаря РНБО Олександра Турчинова.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування