Спікер польського Сенату - за скасування віз для українців

П'ятниця, 29 травня 2015, 02:17

Боґдан Борусевич на Парламентській асамблеї Польщі, Литви й України, заявив, що слід якомога швидше вирішити питання спрощення візового режиму між ЄС та Україною.

Про це йдеться у повідомленні Польського радіо.

Ситуація в Україні – це головна тема зустрічі Парламентської асамблеї Польщі, Литви та України. У Вільнюсі почалося дводенне засідання представників польського Сенату, литовського Сеймасу і Верховної Ради України.

"Я підтримую скасування віз для українців", – заявив Боґдан Борусевич: "Україна – це дуже важлива держава і для Польщі, і для Литви. Це важлива держава для усієї Європи. Польща та Україна – це сусідні країни, і ми не можемо байдуже спостерігати за тим, що відбувається у нашого сусіда".

"Ми хочемо вас підтримувати, але ви повинні йти вперед", – звернувся Борусевич до представників України. В цьому контексті маршал Сенату назвав реформу прокуратури, правосуддя, адміністративну реформу та боротьбу з корпуцією.

Спікер Верховної Ради України Володимир Гройсман, у свою чергу, нагадав, що Росія не дотримується мінських домовленостей, а на сході України триває регулярна війна. Гройсман додав, що українці чекають на чіткий сигнал про членство в ЄС, яким може бути скасування візового режиму між Україною та ЄС.

Як повідомлялось раніше, представники ЄС наполягають, що неналежна боротьба з корупцією в Україні є ключовою проблемою, що заважає ухваленню рішення про безвізовий режим.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування