Літніх переселенців із Донбасу розмістять під Харковом

П'ятниця, 29 травня 2015, 05:58

У Хорошевському геріатричному пансіонаті під Харковом відкрили відділення для престарілих переселенців з обмеженими фізичними можливостями.

Про це повідомляє Укрінформ.

Відділення для престарілих переселенців, розраховане на більш ніж 90 осіб, відкрили у відремонтованому крилі пансіонату, яке раніше було непридатним для проживання.

У відкритті відділення поряд з владою регіону взяли участь представники Проекту Європейського Союзу та Програми Розвитку ООН "Місцевий розвиток, орієнтований на громаду".

"...завдяки спільному проектові Європейського Союзу та Програми розвитку ООН, а також влади Харківщини, тут проведено ремонт та встановлено спеціальне обладнання, розширені дверні прорізи, облаштовані поручні в коридорах і кімнатах, встановлені спеціальні сантехнічні прилади. Ванні кімнати облаштовані підйомними механізмами", - пояснила журналістам заступник голови ХОДА Юлія Світлична.

Зараз у відділенні живуть 40 переселенців із зони АТО.

"Вартість ремонту склала 860 тис.грн., причому дві третини витрат - кошти ПРООН, решта - кошти обласного бюджету", - додала Світлична.

За її словами, є ще два спільних проекти, які будуть реалізовані в Ізюмському та Барвенківському районах області: для переселенців з дітьми.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News