Яресько пояснила, чому не можна просто розігнати весь Кабмін

П'ятниця, 29 травня 2015, 10:47

Глава Мінфіну Наталія Яресько заявила, що просте звільнення "старих" кадрів в системі держапарату не вирішить питання корупції і непрофесійності.

Про це вона заявила в ході 8 безпекового саміту в Києві у п'ятницю.

Відповідаючи на питання Андреса Ослунда, чому в Міноборони та інших відомствах не провели кардинальної заміни керівних кадрів, Яресько пояснила це потребою "інституційної пам'яті".

"Коли я прийшла у міністерство у дуже важкій фіскальній кризі, у нас не був затверджений бюджет, МВФ відклав свій транш, на який ми чекали. Я могла звільнити усіх. Але тоді у нас не було людей, які мають, так би мовити, "бюджетну історію", ми б не змогли прийняти бюджет", - пояснила Яресько.

Натомість вона розповіла, що після прийняття бюджету уже звільнила значну кількість, у тому числі керівників, у Мінфіні.

"Після того я почала розглядати своїх заступників і по кожному приймати рішення, чи вони мають однакове бачення зі мною. Чи вони правильно все розуміють. І за три місяці я чотирьох з них звільнила", - заявила Яресько.

За її словами, боротьба з корупцією не може зводитись о питання "нових" і "старих" кадрів.

"Не всі в уряді жахливі люди. Не всі, хто займали держпосади, - це корумповані крадії. Нові люди також можуть прийти і стати корумпованими. Це питання переконань та умов для роботи", - додала Яресько.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News