Звільнений з полону командир: Бойовики можуть і в Росію вивезти

П'ятниця, 29 травня 2015, 17:03

Звільнений з полону командир 90-го аеромобільного батальйону 81-ї десантної бригади Олег Кузміних підтверджує, що бойовики погрожують переправляти українських бійців в Росію.

Про це Олег Кузьміних розповів в інтерв'ю газеті Факти.

За його словами, в полоні бойовики вмовляли його перейти на бік незаконного формування "ДНР".

"Всі бесіди зі мною слідчий зводив до того, щоб схилити мене до переходу на їхній бік. В армії "ДНР" мені пообіцяли посаду, звання - сказали, одразу полковника присвоять! Обіцяли гідну зарплату і навіть простору квартиру в Донецьку", - розповів він.

"Але я не думав про те, щоб порушити присягу, дану Батьківщині і народу України", - заявив він.

На уточнююче питання, чи погрожували йому за відмову перейти на бік бойовиків, Кузьміних відповів:

"Не прямо. Швидше натякали. Розповідали, що в полоні можуть тримати нескінченно довго, що з деякими полоненими поводяться жорсткіше, ніж зі мною. Можуть і в Росію вивезти", - сказав він.

Крім того, Кузміних пояснив, що допитувала його людина, що назвала себе слідчим.

"А візаві був у мене один – слідчий "міністерства державної безпеки ДНР", який представився мені позивним "Монгол". Він постійно підкреслював свою значимість у його відомстві, любив поговорити про свої заслуги. Зокрема, згадав про те, що одна з його заслуг - взяття міста Вуглегірськ в Донецькій області ... Місто було тотально зруйноване", - сказав він.

Як відомо, називають як мінімум близько 30 українських бійців, які могли бути незаконно вивезені до Росії. Офіційної інформації про їх перебування українське консульство отримати не може.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News