Британія має залишатися в ЄС - Меркель

П'ятниця, 29 травня 2015, 17:51

Велика Британія повинна залишатися в складі Європейського союзу.

Про це сказала канцлер Німеччини Ангела Меркель після зустрічі з британським прем’єр-міністром Девідом Кемероном, повідомляє ВВС.

Меркель сказала, що вона не виключає майбутніх змін договірних документів у Європі і буде "конструктивним партнером" Британії в проведенні реформ.

Кемерон вирушив у тур Європою, намагаючись заручитися підтримкою для змін, які він ініціює в союзі перед тим, як у Британії відбудеться референдум про членство в ЄС.

Меркель заявила, що лідери двох країн почали говорити про "конкретні питання" майбутньої реформи після перемоги консерваторів Кемерона на парламентських виборах.

Канцлер підкреслила, що Німеччина та інші країни ЄС мають "червоні лінії" - такі, як дотримування принципу свободи пересування - але вона сподівається, наскільки це можливо, пристосувати до них вимоги Британії.

"Там, де є бажання - є шлях. Це має бути нашим керівним принципом. Ми хотіли б бути частиною процесу, який відбувається у Великій Британії в даний час, і ми хотіли б бути конструктивним партнером у цьому процесі", - сказала вона.

Нагадаємо, раніше королева Єлизавета II, виступаючи в парламенті з тронною промовою, заявила, що референдум про подальше членство Великої Британії в Євросоюзі пройде до кінця 2017 року.

Європейська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News