Активіста посадили на 2 роки за напис "Лукашенку, іди геть"

Субота, 30 травня 2015, 17:59

Білоруський активіст з Гомеля Юрій Рубцов отримав 2 роки ув’язнення у колонії загального режиму за майку з написом "Лукашенку, іди геть!". 

Як повідомляє Радіо Свобода, такий вирок ухвалив Пружанський районний суд . Рубцов заявив, що буде оскаржувати вирок, який він вважає несправедливим. На засідання Рубцов прийшов у сорочці з біло-червоно-білою стрічкою. 

Також Рубцов заявив, що голодував 50 діб і припинив голодування в неділю. 

Як повідомив син Рубцова Віктор,  активіст  заявив, що "за задоволення висловитися на адресу Олександра Лукашенка він готовий відбути за ґратами і більше".

"Батько сподівається, що все буде добре. Цікавиться подіями в Україні. Передавав всім подяку за солідарність", – розповів Віктор.

Наприкінці 2014 року Рубцов отримав 1,5 роки "хімії" за образу судді. Інцидент стався після ходи "Чорнобильський шлях". На ходу, яка відбувалася в Мінську, Юрій Рубцов приїхав спеціально з Гомеля, під час ходи на ньому була майка з написом "Лукашенку, іди геть!".

Після ходи Рубцова затримали міліціонери, привезли до Радянського райсуду Мінська без майки – голим по пояс. 

8 квітня, коли Юрія Рубцова помістили до слідчого ізолятора, він оголосив голодування на знак протесту. Відтоді Юрія Рубцова відвідали адвокат і медики.

У своєму останньому слові 27 травня Рубцов сказав: "Мене судять за те, що я вимагав заробітку, який Лукашенко обіцяв ще в 2010 році і не виконав обіцянки".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування