Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

ОБСЄ: У місцях дислокації зберігається не все озброєння

Неділя, 31 травня 2015, 01:28

Спостерігачі СММ інформують, що під час відвідин ними майданчиків для зберігання важких озброєнь ЗСУ, а також "ДНР" та "ЛНР", не були виявлені десятки одиниць великокаліберної артилерії.

Про це йдеться у звіті СММ ОБСЄ за 29 травня, опублікованому в суботу.

У документі наголошується, що станом на 19.30 29 травня, з майданчиків ВСУ пропали 7 буксируваних гаубиць "Мста-Б" і 6 реактивних систем залпового вогню (РСЗВ) "Град".

На майданчиках, які належать "ЛНР" спостерігачі Місії недорахувалися 9 РСЗВ "Град", а на майданчиках "ДНР" - 6 самохідних гаубиць 2С1 "Гвоздика", 2 гаубиць Д-30. Представники "ДНР" пояснили спостерігачам, що гаубиці Д-30 були переведені в район на південь від Тернового. У СММ ОБСЄ відзначили, що таке переміщення важкої техніки є порушенням мінських угод.

Також в Місії відзначили, що їхня робота була обмежена "третіми особами", а також з міркувань безпеки. Так, СММ як і раніше не відвідують н.п. Широкине (поблизу Маріуполя) з міркувань безпеки.

Крім цього, в районі донецького аеропорту СММ фіксує "постійне зростання числа порушень режиму припинення вогню, і згідно з їх спостереженнями, тільки за 7 годин роботи Місії в цьому районі 29 травня спостерігачі чули в цілому 179 вибухів, більшість з яких кваліфікували як мінометні міни.

У попередніх звітах спостерігачі ОБСЄ також повідомляли про пересування важкого озброєння на Донбасі, обстріли і неможливість здійснювати спостереження у повному обсязі через перешкоджання "третіх осіб" та складну безпекову ситуацію.

Раніше ОБСЄ також повідомляла, що у населеному пункті Октябрське, що за 25 км від Маріуполя бойовики розмістили зенітно-ракетний комплекс "Стріла-10", призначений для знищення повітряних цілей.

Також ЗМІ повідомляли, що військова техніка з параду сепаратистів не повернулась за лінію відведення.

Українська правда 

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...