Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Москаль: Бойовики лишили без світла села. У Кримське повертаються мешканці

Неділя, 31 травня 2015, 11:57

На Луганщині ввечері 30 травня бойовики з окупованого Первомайська обстріляли с.Родина з гранатометів та артилерії.

Як повідомив глава Луганської ОДА Геннадій Москаль, одна з гранат вибухнула біля трансформатора й пошкодила його.

"Родина, Катеринівка й кілька прилеглих сіл протягом майже трьох годин залишалися без світла. Після півночі пошкодження вдалося усунути, подачу електроенергії відновили", - зазначив Москаль.

Також обстріл вівся поблизу шахти та церкви на околиці Золотого на під’їзді до Катеринівки.

"Даних про поранених серед мирних мешканців чи військових немає, детальніші наслідки обстрілів з’ясовуються", - заявив глава ОДА.

Разом з тим, за даними Москаля, у с.Кримське поблизу колишнього 31 блокпосту на Бахмутці повернулася майже половина мешканців.

"Під час бойових дій у кінці минулого й на початку цього року з Кримського виїхало близько 90% мешканців. Вогневі зіткнення тут тривають досі, однак село принаймні вже не обстрілюють із "Градів". Люди поступово повертаються в свої домівки - зараз тут проживає близько 600 селян, тоді як у мирний час було 1,5 тисячі", - зазначив Москаль.

Також він зазначив, що до початку наступного навчального року у Кримському буде понад 50 учнів. Планується повністю відремонтувати приміщення навчального закладу, кошти на заміну вікон та поточний ремонт вже виділено з обласного бюджету.

Українська правда 

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування