Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Контактна група планує зустрітися в Мінську 6 травня - Пушилін

Понеділок, 4 травня 2015, 11:41

Зустріч "контактної групи" з мирного врегулювання на Донбасі відбудеться в Мінську 6 травня, заявив один із лідерів сепаратистів Денис Пушилін.

"Ми отримали запрошення на зустріч у Мінську, яка відбудеться 6 травня", - сказав представник так званої "ДНР", цитує його сепаратистський ресурс "Донецкое агентство новостей".

"На ній (зустрічі) ми будемо обговорювати запуск тематичних підгруп", - сказав Пушилін.

Він зазначив, що запрошення на зустріч у Мінську отримали й представники т.зв. "ЛНР".

Зустріч призначена на 14:00 середи, підтвердив представник "ЛНР" на переговорах "контактної групи" Владислав Дейнего.

"Я вже отримав офіційне запрошення на 6 число, на зустріч робочих груп", - сказав він "Луганскому информационному центру".

" О другій годині в Мінську відкриття робочих груп", - уточнив Дейнего.

Як відомо, 12 лютого лідери України, Росії, Німеччини й Франції в Мінську (Білорусь) домовилися про кроки для реалізації вересневих мінських домовленостей щодо врегулювання конфлікту на Донбасі, де проросійські бойовики за допомогою армії РФ воюють із Україною.

Того ж дня у Мінську учасники "контактної групи" з урегулювання ситуації на Донбасі підписали узгоджений главами країн-учасниць "нормандської четвірки" (Росія, Німеччина, Франція й Україна) комплекс заходів щодо виконання Мінських угод.

Документ передбачає, зокрема, припинення вогню, відведення важких озброєнь від лінії зіткнення, повернення Україні контролю над своїм східним кордоном із РФ, після чого можливо буде налагодити соціально-економічну ситуацію на контрольованій сепаратистами території Донбасу.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування