Заступниками Насірова у ДФС стали колишній СБУшник і юрист

Вівторок, 5 травня 2015, 16:26

Податкову міліцію на посаді першого заступника голови Державної фіскальної служби курируватиме колишній співробітник СБУ Сергій Білан, а митницю – партнер юрфірми "Авеллум Партнерс" Костянтин Лікарчук, який буде заступником.

Як повідомила міністр фінансів Наталія Яресько, відповідні розпорядження Кабінет міністрів ухвалив на позачерговому засіданні у вівторок за поданням нового голови ДФС Романа Насірова, пише "Інтерфакс-Україна".

Вона зазначила, що запропонувала директору з фінзвітності та управлінських систем "ArcelorMittal Кривий Ріг" Андрію Коломійцю, який пройшов у фінал разом із Насировим, очолити Держфінінспекцію, проте він відмовився.

"Думаю, хлопці впораються", – прокоментувала міністр ці призначення.

За її словами, прем'єр Арсеній Яценюк дав новому керівництву ДФС три місяці на впровадження реальних змін: наведення ладу в роботі фіскальних органів, зменшення корупції; зміну всієї вертикалі на рівні областей і районів та прихід нових людей на ці посади; збільшення надходження податків за рахунок детінізації та боротьби з "податковими ямами" і за рахунок боротьби з контрабандою.

Як відомо, попередні куратори податкової міліції Володимир Хоменко та митниці Анатолій Макаренко були усунені з посад після службової перевірки, проведеної комісією на чолі з міністром економіки Айварасом Абромавичусом. У свою чергу голова ДФС Ігор Білоус також вирішив піти у відставку.

За результатами конкурсу Кабмін 5 травня призначив керівником відомства Насірова.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News