Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Матеріали на Суркова і його помічника уже у ГПУ - Наливайченко

Четвер, 7 травня 2015, 12:17

СБУ передала в Генпрокуратуру матеріали щодо причетності помічника президента Росії Владислава Суркова до вчинення злочинів на території України.

Про це заявив голова Служби безпеки України Валентин Наливайченко журналістам у четвер.

За його словами, матеріали стосуються не лише Суркова, а його першого помічника Інала Ардзинби.

"Нами направлені (в ГПУ) матеріали та епізоди, які, на думку СБУ, є підґрунтям для того, щоб підозрювати і того громадянина Росії, про якого Ви згадали (Суркова – ред.), і його першого помічника Інала Ардзинбу у скоєнні злочинів, пов’язаних із тероризмом на території нашої держави, закликами до повалення конституційного ладу і з останніми резонансними підготовками до кримінальних злочинів, у тому числі до кілерських злочинів в Одесі", - сказав голова СБУ.

"Коли вони (матеріали) потраплять до суду, тоді ми зможемо говорити про те, щоб передати ці матеріали міжнародним експертам та правозахисникам", - сказав Наливайченко.

"Усі ці матеріали будуть у суді, так само, як і громадяни Росії, які прямим чи не прямим чином беруть участь у провокуванні незаконних дій на території нашої держави, і не зможуть уникнути покарання", - запевнив він.

Як відомо, раніше Наливайченко не раз заявляв про причетність Суркова до злочинів попередньої української влади проти активістів Майдану.

Докази цього досі не оприлюднено. За словами Наливайченка, громадськість дізнається про них, коли справа дійде до суду.

Депутат Сергій Лещенко спростовував слова Наливайченка про те, що помічник Володимира Путіна був у Києві 20-21 лютого 2014 року. За даними депутата, Сурков прибув до Києва увечері 20 лютого 2014 року, коли на Майдані вже загинули понад сімдесят осіб.

За даними СБУ, Сурков також передавав темники проросійським бойовикам на Донбасі.

"Українська правда"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама: