Сенатори США вчергове закликають збільшити військову допомогу Україні

Середа, 10 червня 2015, 04:53

Сенатор-демократ Дік Дурбін зустрівся з прем'єр-міністром України Арсенієм Яценюком, щоб обговорити збільшення військової допомоги Україні в умовах триваючої російської агресії.

Про це йдеться на сайті сенатора

"Україна знаходиться в критично важливому для себе моменті історії. У міру того як Росія продовжує свою безпрецедентну агресію в регіоні, США повинні зробити більше для того, щоб бути впевненими, що Україна може захистити свої кордони", - заявив Дурбін.

За його словами, в ході бесіди Яценюк заявив, що "збільшення військової допомоги, поставки оборонних систем озброєння та економічна підтримка допоможуть Україні в боротьбі за свободу і суверенітет".

"США повинні діяти швидко, щоб надати таку допомогу, і сенат готовий підтримати це", - зазначив Дурбін.

Дурбін недавно їздив в Україну, щоб зустрітися з високопоставленими урядовцями і відвідати тренувальний табір в Яворові, де 300 співробітників армії США проводять навчання персоналу Національної гвардії України.

Раніше прес-секретар Білого дому Джош Ернест заявив, що США не мають наміру поставляти наступальні види озброєння Україні, оскільки це не сприятиме мирному вирішенню конфлікту на сході країни.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування