Ватажки бойовиків відкликали свої пропозиції з визнанням Криму частиною України

Середа, 10 червня 2015, 13:46

Ватажки окупованих територій Донецької й Луганської областей відкликають свої проекти поправок у Конституцію України, у яких згадуються Крим і Севастополь.

Про це говориться в спільній заяві представників територій у Контактній групі Дениса Пушиліна й Владислава Дейнего, передає сепаратистське видання ДАН.

"ДНР і ЛНР безумовно вважають Крим частиною Росії. Більше того, наші "республіки" теж в ідеалі хотіли б увійти до складу Російської Федерації", — підкреслили вони.

Ватажки зазначили, що статус "ДНР" і "ЛНР" має визначатися рамками Мінських угод.

"Хочемо підкреслити, що ці угоди підтримуються нашим союзником Росією. По цих угодах необхідно визначити статус Донбасу саме через поправки в Конституцію. А в українській Конституції є статті про Крим", — нагадується в тексті.

"Ніякого змістовного навантаження це згадування не несе. По тій простій причині, що Крим не є й не може бути предметом Мінських переговорів", — сказали Пушилін і Дейнего.

При цьому видання пояснює, що нібито через "спроби української пропаганди роздути з незначних формальностей якусь політичну подію", повпреди прийняли рішення відкликати свої пропозиції, у яких згадується півострів Крим.

"І щоб уникнути подальших спекуляцій на цю тему відкликаємо ті із запропонованих нами проектів поправок до Конституції України, у яких згадуються Крим і Севастополь", — зазначається в тексті.

Проекти інших поправок вони пропонують прийняти "без зволікання".

Як відомо, після публікації поправок, лідерам бойовиків довелося виправдовуватися, чому в запропонованих змінах вони визнають захоплений Росією Крим частиною України.

"Українська правда" в Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...