Аброськін передав у прокуратуру суддів, що присягнули бойовикам, з їхнім ватажком з РФ

Середа, 10 червня 2015, 16:03

На окупованих територіях Донецької області "суд" очолив колишній співробітник Слідчого комітету Росії.

Про це повідомив керівник управління МВС у Донецькій області В'ячеслав Аброськін.

"У ДНР правосуддя "вершать" колишній старший слідчий-криміналіст Головного управління криміналістики Слідчого комітету РФ і колишні судді судової системи Донецької області, що присягнули на службу терористам", - написав він.

 

"Саме вони "вирішують", кого "стратити", а кого помилувати. Ми їх уже знаємо поіменно, щодо них передані матеріали в прокуратуру Донецької області за фактом участі у НВФ "ДНР", - повідомив Аброськін.

Колишній слідчий СК Едуард Якубовський уже на окупованих територіях був спочатку "генпрокурором", а потім очолив "суд".

Якубовський

У Росії він займався питаннями насильства над дітьми, розмірковував про доцільність "хімічної кастрації".

Якубовський в 1976 року закінчив Донецьку школу № 49.

Також Аброськин оприлюднив списки суддів, які перейшли на службу окупантів. Серед них колишні судді Апеляційного суду Донецької області Ольга Іванівна Барсукова, Лілія Володимирівна Рєзникова, Людмила Зіновіївна Стратейчук, Безрученко Юлія Олександрівна.

екс-суддя Стратейчук

Стратейчук з колегами у 2013 році знизила покарання з 7 років ув'язнення до 2 років Артему Миргородському, що збив на смерть двох людей на зупинці в Донецьку.

Також суддями стали колишній суддя Донецького окружного адмінсуду Наталя Володимирівна Спасова, екс-суддя Будьонівського райсуду Валерія Таранова.

Також на службу до бойовиків пішов колишній суддя  Центрально-міського райсуду Макіївки Дмитро Олександрович Єрьомін.

екс-суддя Єрьомін

Єрьомін судив так званих "мекіївських терористів" і визнав їх винними. Однак пізніше справа була відправлена Донецький апеляційний адміністративний суд на перегляд.  Вранці 20 січня 2011 року в Макіївці відбулися два вибухи на відстані 600 м один від одного: перший - у центрі міста в районі адмінбудівлі ГП "Макіїввугілля", другий - у районі торгового центру "Голден Плаза". Жертв і потерпілих не було. Зловмисники залишили записку, у якій вимагали 4,2 млн. євро.

 
 
 
 

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування