Папа Римський закликав Путіна докласти «щирі зусилля» для миру в Україні

Четвер, 11 червня 2015, 02:35

Під час зустрічі у Ватикані Папа Римський Франциск закликав російського президента Володимира Путіна докласти "значних і щирих зусиль для того, щоб домогтися миру" в Україні.

Про це йдеться в повідомленні прес-служби Святого престолу, передає ВВС.

Бесіда двох лідерів тривала близько 50 хвилин.

Відзначається, що понтифік і російський президент зійшлися на думці, що для стабілізації ситуації на Донбасі необхідно відновити атмосферу діалогу між сторонами конфлікту.

Крім того, Папа Франциск і Путін відзначили важливість дотримання мирних угод, підписаних в Мінську представниками офіційної влади України і двох самопроголошених "республік"

Ініціатором зустрічі з понтифіком був президент Путін, який знаходиться в Італії з офіційним візитом. При цьому він запізнився на аудієнцію більш ніж на годину.

За словами прес-секретаря президента Росії Дмитра Пєскова, запізнення Путіна "пов'язано з тим, що дещо затягнулися переговори в Мілані і дещо повільніше просувався кортеж по вулицях Мілана та Рима", передає РБК.

Раніше Посол України в Італії Євген Перелигін висловив сподівання, що Папа Римський під час зустрічі з російським президентом вкаже йому на його лицемірство.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...