Борги мають бути реструктуризовані - Яценюк

Четвер, 11 червня 2015, 05:31

Прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк заявив, що борги перед приватними кредиторами повинні бути реструктуризовані.

Про це він повідомив журналістам у Вашингтоні після закінчення зустрічі з директором-розпорядником МВФ Крістін Лагард, передає урядовий портал.

"Значні обсяги коштів, що надійшли від ЄС і США - це вкладення держав в допомогу Україні у боротьбі проти російської агресії. Кошти приватних кредиторів повинні бути реструктрурізовани, і це також буде їх внесок у те, щоб допомогти українському народу", - підкреслив він.

Яценюк повідомив, що питання реструктуризації боргів України перед зовнішніми кредиторами обговорювалося в ході його робочого візиту до Вашингтона.

Він зазначив, що Україна витрачає на обслуговування зовнішніх боргів, "які наробив Янукович", стільки ж, скільки виділяється на національну безпеку і оборону - 5% ВВП.

За його словами, українська сторона висловила свої умови і пропозиції приватних кредиторів: "Очікуємо, що вони стануть на позицію допомоги Україні".

"Позиція усіх боків: МВФ, міністра фінансів США та урядом Сполучених Штатів - що кожен повинен зробити свій внесок", - підкреслив Яценюк.

Він додав, що пропозиції, які зробив приватним кредиторам уряд України, є прийнятними з точки зору рівня котирувань українських облігацій, "відповідають ринковому рівню й тому, що Україна знаходиться в такій ситуації, яку неможливо порівняти з жодною іншою - Україна перебуває у стані війни з ядерною державою, ким є Росія".

"Іншого шляху, крім як прийняти умови, реструктуризувати борги і дати можливість країні вийти з цієї складної економічної ситуації - не існує", - вважає Яценюк.

Раніше стало відомо, що Україна може ввести мораторій на виплати, якщо не домовиться з кредиторами.

Також повідомлялося, що глава Мінфіну США Джейкоб Лью запевнив прем'єр-міністра України Арсенія Яценюка в підтримці України з питання реструктуризації комерційних боргів.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування