Бойовики виходять на нейтральну смугу й намагаються заходити в тил - Тимчук

Четвер, 11 червня 2015, 10:19

Бойовики на Донбасі минулої доби продовжували активно обстрілювати позиції сил АТО, використовуючи крім піхотних озброєнь ствольну артилерію 122-мм і 152-мм, а також РСЗО.

Про це пише координатор групи "Інформаційний спротив" Дмитро Тимчук вранці 11 червня у Facebook.

На Приморському напрямку в районі Широкиного й північніше даного н.п. бойовики використовували 120-мм і 82-мм міномети (у тому числі в мобільному варіанті на базі автомобілів УАЗ-469 і ГАЗ-66). Крім того, зафіксовано застосування 152-мм артилерії (по українських позиціях працювала одна 6-гарматна батарея).

У районі н.п. Опитне, Водяне й південніше Авдіївки після того, як по українських позиціях тричі відпрацювали 122-мм пушки-гаубиці Д-30, до переднього краю висунулося 2 бронегрупи терористів (1-2 танки й 3-4 ББМ кожна), які прицільно обстріляли передові позиції українських військ.

"Після відкриття силами АТО вогню у відповідь, бронегрупи відступили убік Спартака, під прикриттям мінометного вогню й вогню з АГС-17", - пише Тимчук.

Північніше Авдіївки (район Ленінське, Новгородське) бойовики кілька разів відкривали вогонь зі 120-мм і 82-мм мінометів, АГС-17, завдаючи також кілька ударів 122-мм артилерією.

Зосереджені в районі Стаханів – Ірміне – Кіровськ – Фрунзе бандформування методично обстрілювали позиції сил АТО на Попаснянській ділянці (включаючи Золоте).

"Бойовики використовували стару тактику – вихід піхотних груп на "нейтральну смугу" з вогневими нальотами зі 120-мм і 82-мм мінометів, також фіксувалися спроби спільних дій бронетехніки й ЗУ-23-2", - пише Тимчук.

"У районі н.п. Луганське, Розсадки, Миронівський, крім "традиційних" денних обстрілів із мінометів і нічних - із бронетехніки (використовуються заздалегідь обладнані позиції для танків, які вночі виходять на дані позиції й відкривають прицільний вогонь – зазвичай по 5-6 снарядів - по заздалегідь розвіданих цілях), бойовики здійснили низку спроб улаштувати засідки на передньому краю, у тому числі снайперські, для раптових обстрілів із близьких дистанцій позицій українських військ", - повідомляє він.

Відзначається активність бандфомувань у районі Сокольників - Кримське - Новотошківка, де бойовики використовували для обстрілів позицій сил АТО автоматичні гранатомети АГС-17 і крупнокаліберні кулемети.

Також завдано вогневі удари по позиціях сил АТО в районі Трьохізбенки. Сам населений пункт і позиції українських військ у цьому районі кілька разів накривали 152-мм артилерією (працювала 3-х гарматна батарея САУ 2С3 "Акація").

Під час обстрілу із РСЗО "Град" по Новотошківці й позиціях українських військ дві ДРГ бойовиків намагалися "просочитися" у тактичну глибину сил АТО на стику опорних пунктів, в обхід блокпостів. Їх зупинили кулеметно-автоматним вогнем, вони відступили до Жолобка.

У районі міста Щастя бойовики відкривали вогонь із АГС-17. Вогонь вели з боку Веселої Гори на граничній дальності стрільби.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування