Бойовики обстріляли Горлівку – троє людей загинуло

Четвер, 11 червня 2015, 13:13

У ніч на 11 червня бойовики обстріляли Горлівку з шахти імені Гагаріна, яка розташована на тимчасово підконтрольній незаконним збройним формуванням території.

Про це "Українській правді" повідомив прес-офіцер української сторони у Спільному центрі з контролю та координації Руслан Семенюк.

За його словами, бойовики гатили по Горлівці з мінометів калібром 120 мм.

У прокуратурі Донецької області уточнили, що за попередніми даними, в результаті нічних обстрілів загинуло троє мирних мешканців. Також поранення отримали ще троє людей, серед яких двоє дітей – семи та шістнадцяти років. Дані про постраждалих та загиблих ще уточнюються.

Встановлено, що під обстріл потрапили більшість районів міста. Наразі у Горлівці частково відсутні електроенергія та центральне водопостачання.

Факт обстрілу був зафіксований черговою зміною СЦКК. Окрім того, дані про обстріл та координати позиції бойовиків, з якої вівся вогонь, підтверджують і засоби артилерійської розвідки Збройних сил України.

За фактом нападу терористів "ДНР" на місто Горлівка розпочато кримінальне провадження за ч. 2 ст. 258 Кримінального кодексу України (терористичний акт).

Крім того, за повідомленням Семенюка, проросійські сепаратисти із села Новоласпа обстрілювали село Трудівське за допомогою артилерійських систем калібру 122 мм, а з аеропорту "Донецьк" вели вогонь з танка по селу Водяне.

"У той же час, бентежить той факт, що представники російської сторони в СЦКК вдаються до перекручення інформації, і обвинувачують у цих обстрілах українську сторону", - заявив Семенюк.

"Зазначені чергові акти цинічної зневаги до людського життя направлені не просто на знищення українських населених пунктів, але й на дискредитацію Збройних Сил України. Ці провокації є черговою спробою ввести в оману міжнародну спільноту та призвести до ескалації напруженості", - процитувава він керівника української сторони Спільного центру генерал-майора Андрія Тарана.

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування