Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

СК РФ порушив справу проти комбата "Криму"

Четвер, 11 червня 2015, 18:02

В окупованому Криму порушено кримінальну справу стосовно командира батальйону "Крим" Станіслава Краснова.

Про це повідомляє Слідчий Комітет РФ.

"Слідчими органами Слідчого комітету РФ по Республіці Крим порушено кримінальну справу стосовно одного з учасників української екстремістської націоналістичної організації "Правий сектор" Станіслава Краснова. Він підозрюється у скоєнні злочину, передбаченого ч.1ст. 282 КК РФ (розпалювання ненависті або ворожнечі за ознаками відносини до соціальної групи, здійснене з використанням ЗМІ)", - сказано в повідомленні.

Як заявляють в СК, з квітня 2014 з січня 2015 Краснов, перебуваючи на території України, в ході публічного виступу за участю представників ЗМІ - журналістів телеканалів "Чорноморська телерадіокомпанія" і "Соціальна Країна" висловлював "стосовно колишніх громадян України, які проживали до березня 2014 на території Автономної Республіки Крим та виявили бажання прийняти громадянство РФ, заклики, спрямовані на розпалювання ненависті і ворожнечі".

Нагадаємо, Станіслав Краснов є командиром батальйону "Крим".

Наприкінці травня Краснов повідомив, що колишній міністр внутрішніх справ часів Януковича Віталій Захарченко створив у Севастополі мобілізаційний штаб для бойовиків.

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування