Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

На Київщині досі горять торфовища, повітря у столиці забруднено

П'ятниця, 12 червня 2015, 12:23

На Київщині триває гасіння торфовищ. У столиці зафіксовано перевищення граничнодопустимих концентрацій забруднюючих речовин.

Про це повідомляє Державна служба із надзвичайних ситуацій у Київській області та КМДА.

Зокрема поблизу смт Гостомель в поймі річки Ірпінь горить 1,5 га, в селі Гута Катюжанська Вишгородського району - 0,2 га, у с. Вахівка Вишгородського району - 0,4 га  та у с. Соснівка Іванківського району - 6 га та у с. Здвижівка Бородянського району (площа уточнюється).

Наразі  для ліквідації залучено 25 пожежників особового складу, 7 одиниць пожежно-рятувальної техніки та 4 мотопомпи. З початку року на території Київської області зареєстровано 38 торф’яних пожеж на загальній прощі 23,533 Га.

Як зазначили у ДНС, торф'яні пожежі створюють небезпеку провалу в прогорілий грунт людей і техніки, у зв'язку з чим рятувальники закликають бути обережними та не перебувати поряд з небезпечними місцями.

Водночас, як повідомили напередодні увечері у КМДА із посиланням на ГУ Держепідемслужби, у зв’язку із пожежами на торф’яних полях у місті Ірпінь та селі Биківня Київської області у столиці виявлено перевищення граничнодопустимих концентрацій забруднюючих  речовин в 1,12-4,0 рази.

Зокрема на 9 точках контролю з 25 зафіксовано перевищення показників вмісту сірчистого ангідриду, азоту діоксиду, вуглецю оксиду та формальдегіду. Про це повідомили у Головному управлінні Держсанепідслужби у  Києві.

На Київщині досі горять торфяники 

Торф повільно прогорає на всю глибину залягання, яка може досягати 6-8 і більше метрів. Після вигоряння зберігається висока температура, тому провалившись в районі торф'яної пожежі людина може бути приреченою.

Рятувальники закликають суворо дотримуватися правил пожежної безпеки у суху літню погоду поблизу лісних масивів та на відкритих територіях: не запалювати суху траву, не розводити вогонь на торф'яних ґрунтах та поблизу дерев'яних будівель, а також не дозволяти дітям гратися з вогнем і розводити багаття без нагляду дорослих.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування