Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Генпрокуратура арештувала лише паркінг та чверть хати Захарченка - ЦПК

П'ятниця, 12 червня 2015, 12:13

Замість золотих родовищ Генпрокуратура арештувала лише паркінг та чверть хати екс-міністра внутрішніх справ Віталія Захарченка.

Про це заявляє прес-служба Центру протидії корупції.

"Генеральна прокуратура у ході досудового розслідування щодо, який нині переховується за кордоном, наклала арешт "на все, виявлене на даний час, майно підозрюваного" - йдеться у відповіді на запит ЦПК.

Зокрема, арештовано: житловий будинок у селі Доля Волноваського району Донецької області, де нині тривають бойові дії; чверть квартири по вул. Щорса, 44а у Києві, машиномісця по вул. Драгоманова, 12 та гроші, розміщені на рахунках в банківських установах.

Інше майно екс-міністра, його родини та причетного кола осіб генпрокуратура досі шукає.

"Це смішно, коли в людини, яка через підставні компанії володіла єдиним в Україні золотородовищем, арештовують гараж та будинок в зоні АТО, - стверджує голова правління Центру протидії корупції Віталій Шабунін.

"За півтора року розслідування не зібрати достатньо доказів, які до ГПУ зібрали журналісти, означає одне: справу Захарченка зливають так само, як і більшість розслідувань економчних злочинів, скоєних поплічниками Януковича" - заявив Шабунін.

для збільшення клікнути
 для збільшення клікнути

З документу відомо, що щодо екс-міністра Захарченка порушено 4 кримінальні провадження, у трьох з них Захарченку уже оголошено про підозру.

Так, ГПУ підозрює екс-міністра внутрішніх справ у: "перевищенні влади і службових повноважень, що призвело до масових жертв протестувальників" та "організації їх умисних убивств", "привласненні, розтраті майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем в особливо великих розмірах, у незаконному позбавленні волі або викрадення людини за попередньою змовою групою осіб.

Окрім того, прокуратура розcлідує факти незаконного збагачення екс-міністра внутрішніх справ та відмивання ним злочинних статків. Проте, у документі за підписом заступника генпрокурора Юрія Столярчука не вказано, які саме епізоди злочинів розслідують слідчі.

"Ми надіслали заяву про злочини Захарченка в ГПУ ще у лютому 2014 року, де детально описали мережу українських компаній та оффшорок, а також - підставних осіб, через які Захарченко володів мармуровим кар'єром, - пояснює виконавчий директор Центру протидії корупції.Дарина Каленюк".

Якби в ГПУ реально розслідували цю справу, всі родовища та компанії екс-міністра, а також його елітні маєтки та квартири, про які постійно пишуть журналісти - уже мали б бути арештовані", - вважає Каленюк.

У Центрі протидії корупції зазначають, що лише вони мають "щонайменше 6 справ, підтверджених документами, по Захарченку, в рамках проекту УКРАВ".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування