Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Яценюк розповів, як уникли "безповоротних наслідків" на пожежі нафтобази

П'ятниця, 12 червня 2015, 13:05

Завдяки оперативній роботі Міноборони, яке вивезло з військової частини біля палаючою нафтобази вибухові матеріали і пристрої, вдалось уникнути "безповоротних наслідків".

Про це заявив на засіданні уряду в п'ятницю прем'єр Арсеній Яценюк.

Яценюк нагадав, що у 2010 році Міноборони і керівництво частини надало незаконний дозвіл на розміщення нафтобази у безпосередній близькості до військової частини.

"Там сконцентровані тисячі об'єктів військової інфраструктури і зброї, амуніції, вибухові пристрої. Просив би, щоб СБУ розпочала розслідування цього факту разом з військовою прокуратурою щодо незаконного дозволу. Це могло потягнути за собою безповоротні наслідки, якби пожежа не була локалізована, і не були швидко вивезені вибухове обладнання і пристрої", - попросив Яценюк.

Глава СБУ Валентин Наливайченко заявив, що СБУ готова провести міжвідомче розслідування.

"Треба чітко говорити, що вся ця нафтобаза і такі ж, як ця, належали колишньому міністру енергетики (Едуарду) Ставицькому. Якщо буде ваша підтримка і рішення уряду про міжвідомче розслідування, ми витягнемо на світло всіх корупціонерів найвищого ґатунку", - запевнив голова СБУ.

Міністр МВС Арсен Аваков підтвердив прем'єру, що через розміщення бази уже була порушена справа у ГПУ, але "попереднє керівництво" її поховало.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування