"БРСМ" каже, що нафтобазу підірвали і дає мільйон за замовника

П'ятниця, 12 червня 2015, 16:53

Мережа автозаправних комплексів "БРСМ-Нафта" вважає, що пожежа на їхній нафтобазі у Васильківському районі виникла внаслідок теракту, а саме підриву. Там обіцяють 1 мільйон гривень за інформацію про замовників і виконавців.

Про це заявив директор департаменту стратегічного маркетингу мережі "БРСМ-Нафта" Олександр Мельничук на прес-конференції в "Інтерфакс-Україна", повідомляється на сайті "БРСМ".

"Мережа автозаправних комплексів" БРСМ-Нафта "вважає головною версією підриву нафтобази в с. Крачки Васильківського району Київської області терористичний акт, здійснений диверсійною групою. Компанія ініціює проведення міжнародної незалежної експертизи із залученням компетентних експертів для визначення причин пожежі і вибухів на нафтобазі", - заявили в компанії.

Там заявили про низку терористичних актів, що передували пожежі.

"Основною версією трагедії, що сталася на нафтобазі, вважаємо умисну диверсію. Інцидент є черговим у ланцюжку терористичних атак на автозаправні комплекси нашої мережі з квітня 2014 року. Жоден з 7 інцидентів з виявленням вибухових речовин на території АЗК мережі "БРСМ-Нафта" правоохоронними органами не був належним чином класифікований і розслідуваний, а винні досі не знайдені і не притягнуті до відповідальності, всупереч численним офіційним зверненням нашої компанії.

У свою чергу, голова Ради директорів голландського інвестиційного фонду FreezOil, проф. Роланд Піпер, який має намір інвестувати кошти в розвиток мережі "БРСМ-Нафта" в Україні, заявив про те, що його фонд і він особисто ініціюють проведення незалежної міжнародної експертизи для встановлення справжніх причин інциденту.

"Ми маємо намір найближчим часом звернутися до кращих міжнародних експертів, які мають досвід оцінки таких надзвичайних ситуацій, у тому числі голландських фахівців, які оцінювали катастрофу літака" Boeing "на сході України", - заявив інвестор.

Він також попросив керівництво правоохоронних органів України бути більш відповідальними і утриматися від будь-яких оцінок причин інциденту на нафтобазі, адже на об'єкт поки не потрапив жоден експерт, а також звернувся до керівництва країни.

"Звертаюся до керівництва країни, в першу чергу до Президента Петру Порошенку, за якого проголосувала майже вся Україна. Пане президенте, я прошу захистити іноземні інвестиції у Вашій країні, адже держава повинна зробити все, щоб окремі чиновники не могли використовувати трапився терористичний акт для проведення рейдерської атаки", - додав Роланд Піпер.

Нагадаємо, що МВС розглядає 4 ключових версії виникнення пожежі:

- порушення правил безпеки на вибухонебезпечному підприємстві при експлуатації обладнання для перекачування й змішування паливно-мастильних матеріалів, проведення зварювальних робіт чи поводження з вогнем;

- недотримання обслуговуючим персоналом технологічного процесу, невідповідність (вимогам) технічного стану устаткування нафтобази;

- умисний підпал із метою дискредитації групи компаній "БРСМ" і примус її власників до передачі активів компанії конкурентам;

- підпал із метою приховання розтрати керівництвом компанії "БРСМ" паливно-мастильних матеріалів і отримання страхової компенсації.

"У Державній архітектурно-будівельній інспекції відсутня будь-яка інформація щодо цього об'єкту. Державна служба гірського нагляду й промислової безпеки також не має даних про діяльність даної нафтобази", - сказав також Аваков.

Як повідомлялося, Арсен Аваков заявив, що на підприємствах мережі "БРСМ-Нафта" змішували бензин із присадками й домішками, їх покривали представники органів державної влади й силових структур.

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News