Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Шокін просить Інтерпол все-таки пошукати "беркутівців" за вбивства

П'ятниця, 12 червня 2015, 16:27

Генпрокурор Віктор Шокін  просить Інтерпол переглянути свою відмову оголосити 19 бійців Беркуту в міжнародний розшук.

Про це йдеться у листі Шокіна до Генерального секретаря Інтерполу Юргена Штока, передає прес-служба ГПУ.

Так Шокін просить переглянути рішення організації щодо відмови оголосити у міжнародний розшук колишніх високопосадовців та 19 бійців спецпідрозділу міліції "Беркут", яким інкриміновано вчинення загальнокримінальних злочинів - умисних вбивств 39 протестувальників через те, що їх кримінальне переслідування нібито має політичний характер.

На думку Генпрокурора, така позиція Інтерполу навряд чи є виправданою з огляду на те, що за висновком як українського органу слідства, так і Міжнародної дорадчої групи, створеної за розпорядженням Генсекретаря Ради Європи, працівники спецпідрозділу міліції "Беркут" обґрунтовано підозрюються у вчиненні вказаних злочинів.

У кримінальних провадженнях проти колишніх високопосадовців і правоохоронців відсутні будь-які політичні мотиви, а відмова у здійсненні міжнародного розшуку може призвести до уникнення ними кримінальної відповідальності.

Така позиція Інтерполу не узгоджується з практикою Європейського суду з прав людини, а також офіційним відкриттям Прокурором Міжнародного кримінального суду процедури попереднього вивчення ситуації в Україні у зв’язку із заявою Верховної Ради про встановлення винних у скоєнні злочинів проти людяності вищими посадовими особами держави, які призвели до особливо тяжких наслідків під час мирних акцій протесту. 

"З огляду на викладене прошу Вас, шановний пане Шток, взяти до уваги зазначені вище обставини та переглянути рішення стосовно відмови у здійсненні розшуку зазначених осіб", - наголосив у листі Віктор Шокін. 

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування