ВР хоче перевірити факт підписання договору між "Укранафтою" і урядом Тимошенко

Субота, 13 червня 2015, 05:45

У парламенті зареєстровано проект постанови про створення тимчасової слідчої комісії з перевірки фактів про підписання угоди між акціонерами ПАТ "Укрнафта" від 25 січня 2010 року, яке було схвалено урядом на чолі з Юлією Тимошенко.

Про це повідомляє "Інтерфакс-Україна" з посиланням на сайт Верховної Ради.

Проект постанови зареєстровано у п'ятницю, текст документа поки відсутній.

Авторами проекту постанови виступили співголова фракції "Народний фронт" Андрій Тетерук, нардеп від фракції "Самопоміч" Вікторія Войцицька, нардеп від "БПП" Сергій Лещенко, керівник фракції "Радикальна партія" Олег Ляшко.

Нагадаємо, 5 червня під час свого виступу у Верховній Раді прем'єр-міністр Арсеній Яценюк заявив, що підписаний за участю уряду Юлії Тимошенко в 2009 році документ з "Укрнафтою" не дозволяє уряду змінити керівництво компанії.

Як відомо, на 22 липня призначені загальні збори акціонерів "Укрнафти", на порядок денний яких винесене питання зміни керівника компанії. Згідно умов законів, проведення такої зміни є неможливим, оскільки вона може відбуватися не раніше, ніж через 98 днів після оголошення конкурсу.

У той же час представники Коломойського вже заявили, що готові відступити від бюрократичних умовностей і провести заміну керівника 22 липня.

Державі належить 50% + 1 акція "Укрнафти", структурам олігарха Ігоря Коломойського – 42%. Наразі компанією керує менеджмент Коломойського, який протягом тривалого часу блокує виплату дивідендів та податків державі на багато мільярдів гривень.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування