Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Місія ОБСЄ відновила роботу в Широкино

Субота, 13 червня 2015, 07:45

Спостерігачі спеціальної моніторингової місії ОБСЄ вперше з 14 травня відвідали Широкино і відновили моніторинг в двох точках розташованих на 1,5 і 3,5 км на захід від села.

Про це повідомляється в звіті місії за 11 червня, опублікованому на сайті ОБСЄ.

Відзначається, що місія спостерігала недавно пошкоджені будинки і заміновані райони з численними наслідками потрапляння артилерійських і мінометних снарядів, які відбулися з моменту останнього візиту.

Спостерігачі також чули звуки стрілянини з важких кулеметів і два невизначених вибуха.

Крім того, спостерігачі помітили в Широкино один палаючий будинок. Також один палаючий будинок був у селі Лебединське, яке розташоване в 4 км від Широкино і знаходиться під контролем України.

У Бердянському, розташованому в 1,5 км на захід від Широкино, спостерігачі помітили два 120-мм міномета і велику кількість розсипаної шрапнелі, яка, судячи з аналізу кратерів, прилетіла з північного сходу. У селі також значно зруйновано кілька житлових будинків.

У районі Донецького аеропорту спостерігачі почули 250 пострілів зі стрілецької зброї, важкого кулемета, автоматичних гранатометів і зенітних знарядь.

Також СММ почула 134 вхідних і вихідних вибухів.

У звіті зазначено, що через вибух в 500 метрах від позиції місії ОБСЄ покинула спостережний пункт.

Відзначається, що присутні в точці спостереження представники СЦКК Збройних сил України та Збройних сил РФ тричі домовлялися про припинення вогню протягом дня, але жодне не тривало довше десяти хвилин.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування