Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Кличко: Екологічна ситуація не становить загрози для киян

Субота, 13 червня 2015, 12:05

Мер Києва Віталій Кличко запевняє, що екологічна ситуація у Києві поліпшилася та не становить безпосередньої загрози для жителів міста.

Про це повідомляє прес-служба політика.

Кличко відзначив, що велика кількість шкідливих речовин накопичилася у повітрі столиці внаслідок пожежі у Василькові та на торф’яниках під Києвом.  

"На сьогодні ситуація поліпшилася у порівнянні з тією, що була кілька днів тому. Щоб краще її моніторити, ми збільшили кількість точок у місті, які досліджують вміст шкідливих речовин у повітрі, з восьми до 25", – наголосив Кличко.

За словами мера, станом на вечір 12 червня перевищення норми шкідливих речовин у повітрі в 2-4 рази зафіксоване лише в двох районах Києва.

"Ситуація не є загрозливою. Тим не менше кияни, які страждають на захворювання дихальних шляхів, мають обмежити перебування на відкритому повітрі", – підкреслив міський голова.

Віталій Кличко зазначив, що через високу температуру повітря, яку очікують найближчими днями, у місті посилять полив вулиць, а також збільшать кількість постів, які обмежуватимуть в’їзд до лісових масивів безпосередньо у Києві та передмістях.

Кличко закликав усіх відпочивальників обережно поводитися з вогнем у зв’язку з високою небезпекою пожеж.

"Наше завдання – об’єктивно інформувати киян і уберегти їх від негативних наслідків", – резюмував Кличко.

За даними Головного управління Держсанепідслужби у Києві, станом навечір 12 червня у столиці виявлено перевищення граничнодопустимих концентрацій забруднюючих речовин в 1,08-4,0 рази. Зокрема, на 12 точках контролю з 25 зафіксовано перевищення показників вмісту сірчистого ангідриду, азоту діоксиду, вуглецю оксиду та формальдегіду.

Детально ознайомитися з показниками на кожній з 25 точок забору можна на інтерактивній карті моніторингу атмосферного повітря.

 

Як відомо, увечері 8 червня сталася пожежа на нафтобазі у Васильківському районі. Вогонь безперервно гасили чотири доби.

11 червня на території Білодібровного лісництва (54 квартал) у Биківні сталася пожежа. Димом затягнуло столичний район ДВРЗ. 

Вранці 12 червня у Броварах, що на Київщині, загорілися склади з пінопластом на мінватою. 

Близько обіду 12 червня сталося дві пожежі на Трухановому острові: в одному місці горів трав’яний настил, в іншому – у парку Дружби народів – горіла  дерев'яна прибудова. 

Крім того, на Київщині триває гасіння торфовищ. 

У Київській адміністрації попередили, що 12-14 червня в Києві та області очікується надзвичайний рівень пожежної небезпеки.

У столиці перекрили 125 в’їздів до лісових масивів з метою підвищення пожежного контролю у зелених зонах у період підвищеної пожежонебезпеки. 

Українська правда. Київ 

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування