У Маріуполі до річниці звільнення від "ДНР" перейменували центральну площу

Субота, 13 червня 2015, 17:58

У Маріуполі центральну площу міста, "яка носила ім'я більшовицького тирана" - ім.Леніна - перейменували на площу Свободи.

Про це у ході візиту до Маріуполя заявив секретар РНБО Олександр Турчинов, повідомляє прес-служба РНБО. 

На мітингу до Дня визволення Маріуполя Турчинов наголосив, що головним завданням, поставленим військовим під час  звільнення міста 13 червня 2014 року,  "було не допустити, щоб жодна цивільна особа постраждала під час операції".

"Ризикуючи життям, наші герої гідно виконали це завдання. Сьогодні Маріуполь є прикладом стійкості та незламності, і надихає на звільнення від окупантів усієї нашої землі", - заявив секретар РНБО. 

Турчинов зазначив: символічним є те, що сьогодні центральну площу міста, яка носила ім'я "більшовицького тирана, перейменували на площу Свободи".

У свою чергу мер Маріуполя уточнив, що нова назва площі була узгоджена та підтримана на віче місцевих мешканців, повідомляє 0629.com.ua.

Фото з сайту 0629.com.ua

Після урочистого мітингу та спілкування з жителями міста, секретар РНБО поїхав на передній край сектору, де найбільш активно відбувається військове протистояння.

Аваков і Турчинов відвідали Маріуполь з інспекційним візитом, де 13 червня відзначають річницю звільнення від "ДНР". Фото з сайту 0629.com.ua
 
 
 

Як відомо, 13 червня глава МВС Арсен Аваков спільно з секретарем РНБО Олександром Турчиновим здійснюють інспекційну поїздку до Маріуполя.

У ході святкових заходів у місті з нагоди річниці визволення міста  за ініціативи громадських організацій встановлено  пам'ятний знак українським військовослужбовцям і бійцям Нацгвардії, які 16 квітня 2014 захистили військову частину № 3057 від збройного захоплення.

Джерело відео - 0629comuaГромадське ТБ Приазов'я

Українська правда 

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування