Наливайченко: Заступник екс-генпрокурора - фігурант у кримінальній справі

Неділя, 14 червня 2015, 21:24

Заступник колишнього генпрокурора є фігурантом у кримінальній справі про екоцид  за фактом пожежі на нафтобазі "БРСМ" на Київщині.

Про це в ефірі "ТСН.Тиждень" 14 червня заявив голова СБУ Валентин Наливайченко.

Він нагадав, що СБУ відкрила кримінальне провадження  за ст.441 КК "Екоцид".

За словами Наливайченка, генпрокурору вже офіційно надано інформацію "у вигляді листа та доказів,  які зібрала Служба безпеки".

Зібрані матеріали, за його словами, складаються з кримінального провадження за матеріалами СБУ, із заяви активістів з боротьби з корупцією, яку долучено до кримінального провадження, та публікацій у ЗМІ протягом останніх 6 місяців.

"Заступник колишнього генпрокурора – особа, яка може обгрунтовано підозрюватися у вчиненні особливо важкого злочину з наслідками екоциду для жителів Київської області і Васильківського р-ну", - заявив Наливайченко.

Він додав, що шляхом вручення йому повістки на допит "СБУ намагаються заткнути рота".

За словами Наливайченка, 15 червня об 11:00 він буде на допиті у ГПУ і там вимагатиме, щоб фігурант справи про екоцид був затриманий, "а не втік з країни в черговий раз високопосадовець, причетний через корупцію до екоциду".

"У розслідуванні справи про екоцид та корупцію заступника  генпрокурора зразка жовтня 2014 року мене і Службу безпеки не зупините", - заявив Наливайченко.

Українська правда 

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування