Наливайченко пояснив звільнення у підрозділах по боротьбі з корупцією

Неділя, 14 червня 2015, 23:27

Керівництво ГУ по боротьбі з корупцією та організованою злочинністю Центрального управління СБУ було звільнено для забезпечення об'єктивного розслідування обвинувачень щодо участі співробітників СБУ у махінаціях з нафтопродуктами.

Про це в ефірі ТСН Тиждень заявив голова СБУ Валентин Наливайченко.

"Це ... ротація. Відсторонене і звільнене з посад керівництво, заступники, начальники профільного управління по боротьбі з корупцією для того, щоб було проведено неупереджене і публічне розслідування, зокрема на рівні профільного комітету ВРУ, щодо звинувачень у незаконних махінаціях з нафтопродуктами, в тому числі із залученням морських суден", - заявив Наливайченко.

За його словами, на заміну звільненим співробітникам шляхом проведення конкурсу слід набрати  нових.

"СБУ має очиститися, тож вони мають бути, - якщо причетні, - притягнені до кримінальної відповідальності", - додав Наливайченко. 

Як відомо, 12 червня глава СБУ звільнив своїми наказами керівників Головного управління по боротьбі з корупцією та організованою злочинністю СБУ.

Згодом  начальник Головного слідчого управління відомства Василь Вовк уточнив, що керівники підрозділів по боротьбі з корупцією в областях залишаються працювати в Службі безпеки України.

"Наказами голови СБУ керівники підрозділу "К" у всіх обласних управліннях відсторонені від посад. Вони не звільнені, вони не підозрювані, а відсторонені", - сказав він.

Укрінформ

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування