Бойовики активізувалися, намагалися пройти на "передову" сил АТО - ІС

Понеділок, 15 червня 2015, 09:57

У вихідні 13-14 червня бойовики на Донбасі різко активізувалися, вели обстріли із важких озброєнь по позиціях українських військових і населених пунктах.

За низкою напрямків піхотні групи бойовиків намагалися висуватися до передових позицій сил АТО, але українські військові всі такі спроби зупинили вогнем, повідомляє координатор групи "Інформаційний спротив" Дмитро Тимчук у Facebook.

За останню добу обстрілювали зі 120-мм мінометів і 122-мм артилерії н.п. Опитне, Водяне, Піски, Красногорівка, Мар’їнка й Авдіївка (фактично тривали впродовж доби).

Південніше Донецька (у районі Новомихайлівки, Славного й Степового) бойовики застосовували установку "Град", а також танки (фіксувалася група 5-6 машин у районі Опитного й західніше даного н.п., у районі Новомихайлівки оперувала танкова група, перекинуто через Оленівку з боку Докучаєвська).

Піхотні групи супротивника намагалися висунутися до передових позицій сил АТО. Значно посилилося угруповання "російсько-терористичних військ" у напрямку Мар’їнки й південніше її, а також північніше в напрямку Красногрівки.

У районі Нової Ласпи й Старогнатівки бойовики під прикриттям мінометного вогню (120-мм) намагалися атакувати передові позиції сил АТО. Коли українські військові відкрили щільний вогонь у відповідь, бойовиків застосували 122-мм артилерію. Проте сили АТО змусили піхотні групи бойовиків відійти на вихідний рубіж.

На Артемівському напрямку (район н.п. Золоте, Попасна, Новозванівка) бойовики обстрілювали позицій українських військ з АГС-17, 120-мм і 82-мм мінометів. Удари завдавали по передньому краю сил АТО, в окремих випадках – по опорних пунктах.

У районі Луганського продовжує працювати зв'язка "танки-міномети", бойовики намагаються методично руйнувати передові позиції сил АТО, щоб не дати їм закріпитися на зайнятих рубежах.

Північніше Троїцького бойовики застосували РСЗО БМ-21 "Град" (2 установки).

По дузі північніше Донецького від Новотошківки до Трьохізбьонки (включаючи Кримське, Сокольників, Причепиловку) практично всі позиції українських військ впродовж доби зазнавали обстрілів і ударів.

У даному районі бойовики оперували силами трьох маневрених вогневих груп, до складу яких входила бронетехніка (у кожної 3-4 танки й 4-5 ББМ), мобільні зенітні установки ЗУ-23-2 і міномети на транспортних платформах.

Піхотні груп бойовиків і там намагалися вийти до передових позицій сил АТО – за підтримки АГС-17 і крупнокаліберних кулеметів. Для підтримки своєї піхоти східніше Бахмутської траси бойовики використовували декілька БМП-2 і БТР-70, 80.

На Приморському напрямку впродовж доби бойовики вели обстріли як об'єктів і позицій сил АТО в районі н.п. Широкино, так і позицій на північ і північний захід від даного н.п. (включаючи Павлопіль і Чермалик).

В основному бойовиків використовували стрілецьку зброю й АГС-17, але до вечора неділі перекинули до Безіменного дві батареї 122-мм САУ 2С1 і до 4-х установок 9П132 "Град-П" ("Партизан"), із яких били по позиціях сил АТО в районі Широкиного й дорозі до селища з північного заходу.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування