Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Нуланд: Конфлікт на Донбасі можна вирішити за один день

Понеділок, 15 червня 2015, 15:14

Питання подання Україною летальної зброї все ще залишається на порядку денному Білого дому.

Про це в інтерв'ю російській "Газета.ру" повідомила помічник держсекретаря США Джона Керрі Вікторія Нуланд.

"Президент поки не прийняв рішення, чи буде передаватися українським збройним силам летальна зброя. Питання є предметом обговорення", - зазначила вона.

При цьому помічник держсекретаря нагадала, що Вашингтон вже надав Києву допомогу в галузі безпеки у розмірі $140 млн. Серед поставок США були батарейні радари. Вона також зазначила, що навчання, які проводяться на Яворівському полігоні (Львівська область), спрямовані на поліпшення можливостей України щодо захисту суверенітету і територіальної цілісності.

Нуланд заявила, що народ України вже двічі демократичним шляхом голосував за своїх лідерів. "Однак Росія вирішила дестабілізувати Східну Україну, зробила свій вибір на підтримку сепаратизму. Вся ця ситуація може бути вирішена за день, тиждень, місяць одним правильним рішенням. Ми спостерігаємо і чекаємо цього від вас (Росії - УП).

Вона також додала, що бойові зіткнення відбуваються на захід від лінії розмежування і "абсолютно очевидно, що це не сили уряду України, а сепаратисти, які таким чином намагаються розширити свою територію".

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...