Присяжними в суді над екс-"беркутівцями" стали колишні працівники МВС

Понеділок, 15 червня 2015, 16:15

Святошинський райсуд Києва переніс на 6 липня розгляд справи проти екс-співробітників "Беркута" Сергія Зінченка й Павла Аброськіна, звинувачуваних у вбивстві 39 активістів Євромайдану.

Про це сказав головуючий у колегії суддів Сергій Дячук.

Засідання призначено на 11:30, повідомляють "Українські новини".

На засіданні в понеділок, 15 червня, суд обрав 4 із 5 присяжних.

Суд раніше визначив у колегію присяжних безробітного Анатолія Годлевського й пенсіонера Юрія Щербакова.

Також присяжними обрано колишніх співробітників МВС:

- пенсіонер Анатолій Горобець, який до 2005 року працював у МВС інспектором дізнання, капітан міліції;

- Ярослав Сушкевич, головний інженер у будівельній компанії, до 2008 року працював дільничним у Святошинському районі, отримав ножове поранення під час виконання службових обов'язків і був змушений звільнитися з органів внутрішніх справ, майор міліції.

Представники потерпілих обурилися великою кількістю екс-працівників міліції серед присяжних і заявили їм відвід через сумнів у їхній неупередженості.

Адвокати звинувачуваних також заявляли відвід усім присяжним через нібито порушення процедури при їх призначенні Київрадою.

Суд усі ці відводи відхилив.

При цьому суд прийняв відвід ще одному екс-працівнику МВС Віктору Висоцькому, який працював до 2007 року в управлінні внутрішньої безпеки київської міліції начальником відділу дільничних і експертом-криміналістом.

Таким чином суд зміг обрати лише 4 присяжних і був змушений оголосити перерву для того, щоб секретар суду викликав до суду інших присяжних зі списку.

Як повідомлялося, у березні-квітні 2014 року правоохоронці затримали, а суд арештував екс-працівників "Беркуту" Зінченко, Аброськіна і їхнього командира Дмитра Садовника за підозрою в розстрілі активістів Євромайдану на вул. Інститутській у Києві 20 лютого того року.

У жовтні 2014 року екс-командир спецроти "Беркуту" Садовник, відпущений судом під домашній арешт, утік.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування