У Росії заявили про створення проекту корабля на зміну "Містралям"

Вівторок, 16 червня 2015, 16:17

Невське проектно-конструкторське бюро розробило проект десантного корабля, який стане альтернативою французьким "Містралям".

Про це повідомляє РІА "Новости", посилаючись на джерело в оборонно-промисловому комплексі РФ.

За інформацією видання, універсальний десантний корабель проекту "Прибой" водотоннажністю близько 14 тис. тонн зможе нести до восьми вертольотів Ка-27 і Ка-52К.

Довжина корабля складе 165 м, ширина - 25 м. На озброєнні корабля буде стояти зенітний комплекс "Панцир-М", корабель зможе перевозити до 500 десантників і близько 40-60 одиниць техніки. Будівництво планується розпочати вже в 2016 році.

Слід зазначити, що кораблі типу "Містраль" мають кращі технічні характеристики. Вони здатні нести до 16 важких або 35 легких вертольотів, 70 одиниць техніки та до 900 десантників.

Раніше повідомлялося, що Росія начебто відмовилася від "Містралів" і чекає на компенсацію. Однак пізніше в РФ це спростували, і чиновник, який заявив про відмову від "Містралів", отримав догану.

Російські ЗМІ з посиланням на джерело в сфері військово-технічного співробітництва повідомляли, що Франція ставить перед РФ неприйнятні умови щодо "Містралів".

Європейська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News