Керрі застеріг Путіна від подвійної гри щодо України і нагадав про санкції

Середа, 17 червня 2015, 03:28

Державний секретар США Джон Керрі закликав керівництво Росії не вдаватися до подвійної грі в ситуації щодо України, а сприяти прогресу в реалізації Мінських домовленостей.

Про це він заявив у вівторок під час прямого включення на брифінгу в Держдепартаменті США, повідомляє Укрінформ.

"Якщо не буде зменшення бойових дій і не буде подальшого прогресу в імплементації, Європа і США будуть мати єдину позицію в продовженні нинішнього рівня санкцій", - сказав держсекретар.

Він зауважив, що міністр закордонних справ Росії Сергій Лавров неодноразово запевняв його, що російська сторона "хоче імплементації Мінських угод".

"Але, очевидно, навіть якщо ми це чули і раніше, ми також бачили продовження активності російської сторони з приводу підтримки сепаратистів", - констатував Керрі. У цьому зв'язку він назвав такий шлях "непродуктивним".

Керрі підкреслив, що у Вашингтоні очікують побачити прогрес у діяльності робочих груп, доступі спостерігачів ОБСЄ, а також досягненні певних політичних рішень для проведення місцевих виборів на Донбасі.

"Отже, якщо ці речі відбудуться, це буде шляхом вперед, якщо вони не відбудуться, і президент Путін вибере для себе подвійну гру і дозволятиме сепаратистам просуватися вперед, це буде великою проблемою для нас", - підсумував Керрі.

Раніше телеканал CNN повідомив, що ЄС і США можуть посилити санкції відносно Росії.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування