Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

У Росії до 1 року засудили незгодних з агресією в Україні

Середа, 17 червня 2015, 14:03

Центральний суд Калінінграда засудив до одного року і двох місяців позбавлення волі трьох росіян, що поставили прапор Німеччини на гараж управління ФСБ в Калінінградській області, протестуючи проти дій Росії в Україні.

Михайла Фельдмана, Олега Саввіна і Дмитра Фонарьова звинувачували в хуліганстві за мотивами ненависті, повідомляє "Медіазона".

Всі троє фігурантів справи про прапор визнані винними, засуджені до одного року і двох місяців позбавлення волі та з урахуванням часу, проведеного в СІЗО, звільнені в залі суду. Михайлу Фельдману, який під арештом писав прозу, в суд принесли гонорар від видавництва. Фонарьов і Саввін провели під вартою більше зазначеного у вироку терміну і мають намір вимагати компенсації.

За версією слідства, вивісивши німецький прапор на гараж ФСБ в березні 2014 року, вони "вчинили хуліганство групою осіб за попередньою змовою з мотивів політичної ненависті і ворожнечі та з мотивів ненависті щодо певної соціальної групи" (частина 2 статті 213 КК РФ) .

Фельдман і Саввін заявили, що не згодні з обвинуваченням і не розуміють його суті. Фонарьов визнав провину частково.

"Жест, який нам ставиться, ми зробили лише з тією метою, щоб показати абсурдність дій влади Росії на Україні", - заявив один із засуджених. Фото: grani.ru

"Жест, який нам ставиться у провину, ми зробили лише з тією метою, щоб показати абсурдність дій влади Росії на Україні", - заявив один із засуджених. Фото: tvrain.ru

Не згодні підсудні з мотивом, який їм приписує слідство, а також з тим, що вони вчинили злочин. "Обвинувачення не надало доказів мотиву політичної ненависті і ворожнечі. Ніхто з нас трьох не висловлював екстремістських ідей чи політичної ненависті, вдома у мене не було ніяких екстремістських матеріалів. Ні у мене, ні у інших підсудних не було наміру якось образити ветеранів війни. А жест, який нам ставиться, ми зробили лише з тією метою, щоб показати абсурдність дій влади Росії на Україні ", - заявив у суді Михайло Фельдман.

Кого і чому образив визнаний міжнародним співтовариством прапор Німеччини, підсудним і їх адвокатам також не ясно.

"Стороною захисту були надані факти того, що прапор ФРН висить у багатьох місцях Калініграда і не ображає чиїхось почуттів. Свідки обвинувачення не змогли виразно пояснити свої мотиви негативного ставлення до вивішування прапора", - зазначив адвокат підсудних Дмитро Дінзе.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування