Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

"Нічні вовки" вимагають від Польщі анулювати заборону на в'їзд

Четвер, 18 червня 2015, 08:31

Російський мотоклуб "Нічні вовки" подав позов на прикордонну службу Польщі за відмову пустити в країну деяких учасників мотопробігу Москва - Берлін.

Про це повідомляє Lenta.ru з посиланням на Польське агентство друку.

"Нічні вовки" вимагають визнати дії служби незаконними, анулювати в паспортах печатки про заборону в'їзду, поновити візи, а також компенсувати витрати.

"Якщо Варшавський суд не задовольнить позов, то ми подамо апеляцію. Якщо й це не спрацює, тоді ми звернемося до Європейського суду з прав людини в Страсбургзі", - заявив представник клубу Сергій Ухтинський.

За його словами, не всі мотоциклісти прямували до Берліна, серед них були й ті, хто їхав до Чехії на чемпіонат світу з хокею.

"У них були оплачені готелі, придбані квитки на матчі. Ще кілька осіб збиралися до Італії й Іспанії. Вони теж зазнали фінансових втрат", - обурився Ухтинський, додавши, що "Нічні вовки" також зажадали компенсувати моральну шкоду.

Як відомо, 25 квітня пропутінські байкери з клубу "Нічні вовки" почали демонстративний мотопробіг Москва - Берлін, нібито присвячений до 70-річчя перемоги у "Великій Вітчизняній війні".

Маршрут проходив через територію Білорусі, Польщі, Словаччини, Австрії й Німеччини. Але мотоциклістів не пустили до низки країн – і багато хто не зміг потрапити на територію ЄС, хоча деяким байкерам 9 травня вдалося доїхати до Берліна, щоб завершити акцію.

Польська влада пояснювали відмову у в'їзді пропутінським байкерам загрозою для Євросоюзу.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування