СБУ веде кримінальну справу щодо "Вести. Репортер": екс-головред - у розшуку

Четвер, 18 червня 2015, 10:59

Слідчий відділ Головного управління СБУ у Києві та Київській області здійснює досудове розслідування щодо видання "Вести. Репортер" у кримінальному провадженні за статтею "посягання на територіальну цілісність і недоторканість України".

Про це у СБУповідомили у відповідь на інформаційний запит "Телекритики".

В інформаційному запиті редакція просила уточнити, чи продовжується щодо журналу "Вести.Репортер" кримінальне провадження за статтею 110 - посягання на територіальну цілісність і недоторканність України - Кримінального кодексу України. Також "Телекритика" запитувала, чи відкриті щодо холдингу "Мультимедіа інвест груп" (холдинг "Вести") інші провадження і які саме.

 

Як повідомляється у відповіді СБУ, "громадянин Російської Федерації, який виконував обов'язки головного редактора журналу "Вести. Репортер", організував розміщення у зазначеному засобі масової інформації матеріалів із закликами до вчинення дій, спрямованих на незаконну зміну меж території України".

Як відомо, починаючи з серпня 2014 року виконувачем обов'язків головного редактора "Вести. Репортер" був Дмитро Люкайтіс. Керівник медіахолдингу "Мультимедіа-інвест груп" Ігор Гужва підтвердив виданню, що слідчі дії СБУ стосуються саме пана Люкайтіса. Нинішнім головним редактором "Вести. Репортер" є Гліб Простаков.

Із відповіді СБУ слідує, що 30 січня пану Люкайтісу було повідомлено про підозру у вчиненні злочину та оголошено у розшук у зв'язку із переховуванням від органів досудового слідства.

2 лютого Печерський райсуд Києва надав дозвіл на затримання Люкайтіса та доставки його в суд для вирішення питання про застосування запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою. "Досудове слідство триває", - зазначають в СБУ.

Щодо медіахолдингу "Мультимедіа-інвест груп" Державна фіскальна служба проводить досудове слідство у кримінальному провадженні від 28.04.2014 за фактами фіктивного підприємництва та легалізації доходів, отриманих злочинним шляхом, які перераховувались на рахунки ТОВ "Вісті Мас-Медіа", за ознаками злочинів, передбачених ч.2 ст.205, ч.3 ст.209 КК України.

11 вересня 2014 року в редакції газети "Вести" представники Служби безпеки провели обшук та вилучили сервери сайту vesti.ua. Як повідомили в СБУ, ці процесуальні дії були проведені в межах кримінального провадження за ст. 110 (посягання на територіальну цілісність і недоторканність України) Кримінального кодексу України за поданням міської прокуратури та на підставі ухвали Печерського районного суду Києва.

У свою чергу, газета "Вести" заявляє, що звинувачення у підтримці виданням сепаратизму та брудні джерела її фінансування не відповідають дійсності.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...