Порошенко пообіцяв "Самопомочі" зустріч із Шокіним після історії з Наливайченком

Четвер, 18 червня 2015, 15:12

Президент Петро Порошенко пообіцяв фракції "Самопоміч" зустріч із генпрокурором і міністром внутрішніх справ щодо субординації силових відомств.

Про це сказав голова фракції "Самопоміч" Олег Березюк на брифінгу в парламенті, коментуючи відставку Валентина Наливайченка з посади голови Служби безпеки України.

Він заявив, що напередодні його фракція єдина з усіх мала 2-годинну зустріч із Наливайченком, а також із президентом.

"Обговорили, вияснили всі субординативні відносини – і сьогодні (фракція) прийняла інформоване рішення", - сказав Березюк.

"Крім того, президент пообіцяв нам, що ми будемо мати зустріч – він би хотів бути присутнім на цій зустрічі, і ми дуже задоволені – з генеральним прокурором. І вчора ми отримали згоду також на зустрічі з президентом, але це просто була випадкова зустріч, з міністром внутрішніх справ. Він прийде до вас на фракцію, де ми будемо мати розмову, яка народила причину у розмові з Наливайченком", - заявив він.

За словами депутата, "порушені всі субординативні відносини між силовими органами. – хто в ліс, хто по дрова".

"Нам дуже цікаво, коли субординація і відповідальність спільна між правовими органами буде в єдиному субординативному інституційному просторі. І ми публічно будемо це робити. Все решта є чистої воли спекуляцією для відвернення уваги від сутнісних справ", - зазначив лідер фракції "Самопоміч".

На запитання, що такого депутати "Самопомочі" почули від Наливайченка, що підтримали його відставку, Березюк відповів ухильно: "Пан Наливайченко є в субординативних відносинах із президентом. Президент подав, ми проголосували – Наливайченко погодився".

"Наливайченко єдине, що просив нас на фракції, щоб ми контролювали ці антикорупційні справи, які порушило СБУ протягом цього року для того, щоб вони мали результат", - сказав Березюк.

"Він нам передав матеріали, ми їх зараз вивчаємо. Але я думаю, Наливайченко зараз, маючи політичну волю – він вже не є субординативна особа в ієрархії президента й безпеки країни – буде нам допомагати, як і сам це робити, щоб ці справи, які він розпочав, були логічно завершені і доведені до суду", - повідомив парламентар.

Як відомо, в останні дні перед звільненням Наливайченка він зробив низку резонансних заяв про правопорушення, зокрема, про покривання злочинів у паливній сфері колишнім заступником генпрокурора Анатолієм Даниленком.

Після цього Наливайченка викликали на допит до Генпрокуратури.

"Українська правда"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування