Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Екологи стурбовані вибухами на донецькому заводі. Там - радіоактивні відходи

Четвер, 18 червня 2015, 16:43

Екологи стурбовані вибухами на Казенному заводі хімічних виробів в Донецьку, де зберігаються радіоактивні відходи.

Про це заявив перший заступник директора державного підприємства "Східноукраїнський екологічний інститут" Дмитро Аверін, пише "Остров".

Він зазначив, що 16 липня на заводі пролунав вибух. "Достеменно невідомо що там (на заводі хімвиробів в Донецьку - ред.) відбулося насправді. Це вже третій вибух на цьому заводі. Саме на цьому заводі знаходиться одне зі сховищ радіоактивних відходів Міністерства оборони України", - повідомив експерт, додавши, що існує ймовірність руйнування цього сховища.

За словами Аверіна, на сьогоднішній день контролем навколишнього природного середовища на території, непідконтрольною України, не займається жоден із суб'єктів моніторингу, тому якщо там і є підвищений фон радіації, то люди про це можуть просто не знати.

Як повідомлялося раніше, потужний вибух прогримів увечері 16 червня в Куйбишевському районі Донецька в зоні казенного заводу хімвиробів. За словами очевидців, ударна хвиля відчувалася в усіх районах Донецька.

Нагадаємо, у середу Верховна Рада ратифікувала угоду між Кабміном України та Організацією НАТО з підтримки (ОНП) про перепоховання радіоактивних відходів (РАВ). Під час обговорення в парламенті депутати підкреслювали, що три з шести об'єктів ядерних відходів, що утворилися в результаті виконання військових програм колишнього СРСР в Україні, знаходяться на неконтрольованих територіях: 2 у Криму та 1 в Донецьку.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама: