Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

МЗС: Росія заблокувала розширення місії ОБСЄ на всі пункти пропуску на Донбасі

П'ятниця, 19 червня 2015, 21:17

Росія знову заблокувала можливість розширити діяльність місії спостерігачів ОБСЄ на російських пунктах пропуску.

Про це повідомила прес-служба Міністерства закордонних справ України.

"РФ вкотре заблокувала можливість розширити діяльність місії спостерігачів ОБСЄ на російських пунктах пропуску "Гуково" та "Донецьк" на усі пункти пропуску на ділянці українсько-російського кордону, яка межує з окремими районами Донецької та Луганської областей", - йдеться у заяві.

У відомстві зазначили, що 18 червня 2015 року під час засідання постійної Ради ОБСЄ у Відні держави-учасниці ухвалили лише рішення про продовження мандату Місії на наступні три місяці.

"Вважаємо, що така позиція РФ є промовистим свідченням відсутності готовності і бажання російської влади здійснювати конкретні практичні кроки для забезпечення повного виконання мінських домовленостей, одним з підписантів яких є російська сторона", - заявили в МЗС.

"Продовжуємо закликати російську сторону забезпечити виконання п. 4 Мінського протоколу, яким передбачається здійснення постійно діючого моніторингу на українсько-російському кордоні та верифікації з боку ОБСЄ", - сказано у повідомленні відомства.

"З огляду на триваюче постачання Росією до окремих районів Донецької та Луганської областей важких озброєнь, техніки, регулярних військ та найманців, проведення ОБСЄ ефективного моніторингу цієї  ділянки українсько-російського кордону має вирішальне значення для мирного врегулювання ситуації на Донбасі", - додали у заяві.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування