Москаль: МВС підтвердило причетність "айдарівців" до захоплення хлібозаводу

Вівторок, 2 червня 2015, 09:41

Голова Луганської ОДА Геннадій Москаль заявляє, що в МВС підтвердили причетність бійців "Айдару" до захоплення хлібозаводу ТОВ "УКР-ВЕРЕСК" поблизу Станиці Луганської.

Він публікує відповідний документ, надісланий йому з ГУ МВС України в Луганській області.

Згідно з документом, досудове розслідування встановило причетність до вчинення злочинів військовослужбовця А.І. Лебідя та О.Я. Сінельникова. Їм оголосили підозру за низкою статей Кримінального Кодексу, та оскільки місцеперебування їх невідоме, то суд постановив затримати їх і доставити до суду.

МВС підтвердило причетність "айдарівців" до захоплення хлібозаводу

Москаль зазначає, що в листопаді 2014 року військові зайняли один із найбільших хлібозаводів на контрольованій Україною території Луганської області – ТОВ "УКР-ВЕРЕСК" у с. Петрівка, що біля Станиці Луганської.

"Вони привласнили готівку, яка там зберігалася, вигнали з роботи більшу частину працівників і самі зайнялися випічкою та реалізацією хліба. При цьому не платили ні за спожиті енергоносії, ні податки", - заявляє Москаль.

Коли керівник області закликав Міноборони вжити заходи для звільнення хлібозаводу, міністерство через свою прес-службу почало поширювати заяви, що військовослужбовці Збройних сил України до захоплення підприємства не мають відношення.

"Захоплення хлібозаводу спричинило дефіцит хліба, його різке подорожчання та соціальну напругу в Станично-Луганському й кількох сусідніх районах В області всі прекрасно знали, що цим "бізнесом" зайнявся "Айдар", яким тоді командував Мельничук, однак Міноборони затято заперечувало очевидні факти", - заявив Москаль.

За його словами, це – не той випадок, "коли за будь-яку ціну слід захищати честь мундиру".

"Ті бійці "Айдару", які на передовій б’ються з ворогом, заслуговують на пошану й повагу, а ті, хто намагається заробити на війні, мають бути притягнуті до суворої кримінальної відповідальності", - переконаний він.

"Злочинців вдалося вигнати з "УКР-ВЕРЕСК" тільки після наших вимог забезпечити нормальну роботу підприємства. За час захоплення "Айдаром" хлібозаводу завдані збитки більш, ніж на 2 мільйони 400 тисяч гривень", - пише Москаль.

Збитки ТОВ "УКР-ВЕРЕСК", що поблизу Станиці Лугансько

Відкрито кримінальне провадження за фактами розбою, незаконного позбавлення волі, незаконного заволодіння транспортними засобами, незаконного втручання в господарську діяльність та погроз відносно працівників правоохоронних органів.

"Ініціатори захоплення заводу – військовослужбовець "Айдару" А.Лебідь, а також його співучасник О.Сінельніков (котрий був так званим добровольцем, мав видану керівництвом незареєстровану зброю – автомат Калашникова, гранатомет, пістолет і т.д.) втекли й оголошені в розшук", - додає Москаль.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування